IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се възстановите след празниците

5 януари 2018 13 40

Почивните дни на маса могат да бъдат доста изтощителни

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Празниците са колкото приятни, толкова и натоварващи. И то не само за психиката, а и за физиката ви. Припомнете си само колко алкохол и „забранени“ в режима ви храни погълнахте през изминалите дни? Дори да нямате тежък махмурлук, стомахът ви със сигурност не е щастлив и вероятно чувствате умора.

Да, почивните дни се оказаха почивка само от работни ангажименти (и то за късметлиите). Ето защо сега наистина трябва да си починете, било то и за ден-два.

Може да започнете възстановяването със следните стъпки:

1. Мързелив ден

Може да не го прекарате в леглото или пред телевизора, но гледайте да се изолирате от хората максимално. По празниците се видяхте с кого ли не и затова ви трябва малко покой. Книга, разходка в парка, малко зяпане по магазините или романтична комедия – всичко това ще подейства като балсам за нервната ви система.

2. Правилната храна

Време е да се завърнете към режима си. Това означава никакво сладко, мазно, тестено, пикантно и захарно поне за ден. Най-добре ще е ако си пуснете един ден на плодове и зеленчуци, за да заредят тялото с витамини.

3. Настройте будилника

Скоро ще влезете пак в работен режим, така че настройте пак алармата и се постарайте да поспите минимум 8 часа.

4. Планирайте нещо забавно за първия уикенд

Това ще ангажира ума ви с нещо приятно и креативно, което да очаквате с нетърпение.

5. Презаредете аптечката

Зима е и вероятно имунната ви система е с понижена защита покрай дългите безсънни парти нощи. Заредете се с витамини и имуностимуланти. Не е зле и да си вземете нещо за гърло, тъй като дебнат всякакви настинки, вируси и грипове.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари