IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Болки в стомаха след секс?

24 септември 2018 15 15

Трябва ли да търсите медицинска помощ

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Сексът трябва да бъде приятно преживяване, но за много дами то е съпроводено от болки в стомаха след самия акт. Причините са различни и част от тях дори не се нуждаят от медицинска намеса или лечение.

1. Оргазъм

Според някои гинеколози има две основни причини за болки в стомаха след секс. Първата е оргазмът, който причинява контракции на матката, които биха могли да провокират въпросния дискомфорт. Друга причина е овулацията. В този период жените са по-чувствителни и при по-дълбоко проникване, ако има течност в областта на таза, заради отделяне на яйцеклетките, може да се появи болка.

2. Реакция към спермата

Друга причина може да бъде реакцията на матката към спермата, която може да ескалира до контракции.

3. Бактериален контакт

Заедно със спермата в тялото може да нахлуят и някои бактерии по време на акта. Те също са причина за стомашни болки.

Как да се справите с тези ситуации?

Ако болката е свързана с оргазъм, не можете да направите нищо. Изчакайте малко време и мускулите сами ще се отпуснат. Но ако проблемът е по-сериозен и болките нетърпими, се консултирайте с гинеколог.

За да избегнете възпаление от бактерии и за да облекчите раздразнението на матката, вземете душ веднага след секса. Той ще изчисти остатъците от спермата след акта. Хубаво е и да уринирате след интимност с любимия, за да изхвърлите евентуални бактерии от уретрата.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари