IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 ползи да лежите с вдигнати крака

29 март 2019 06 30

Помогнете на крайниците си да починат

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Експерти често препоръчват след тежко физическо натоварване да си вдигнете краката на високо за няколко минути. Това е позната поза и от йогата която се практикува за почивка, както на тялото, така и на ума.

Как да изпълнявате тази поза?

Легнете по гръб на пода, като сте с крака към стена. Повдигнете крака, съберете, изпънете и подпрете стъпалата на стената, като тялото ви трябва да е максимално близо до нея. Ако някой ви гледа в профил, тялото ви трябва да е в поза L. Ето и какви са ползите от тази почивка:

1. Чувствате се по-спокойни

След като започнете редовно да практикувате тази поза, ще усетите, че ставате по-спокойни. Това се дължи на факта, че тя наистина сваля напрежението от тялото, което веднага се отразява и на състоянието на ума.

2. Релаксира крайниците

Ако цял ден сте на крак, вероятно краката вечер ви болят и дори ги усещате подути. Обръщайки ги нагоре, вие подобрявате циркулацията на кръвта и премахвате отичането и подуването.

3. Успокоява гърба

Стоенето прави дълго време се отразява не само на краката, но и на гърба ви. Когато легнете в поза L, вие залепяте долната част на гърба за пода и така разтягате мускулите в нея. Това допринася за намаляване на напрежението в целия гръб.

4. Освобождава напрежението в таза

Само след няколко дни изпълнение на упражнението ще усетите, че тазът ви е доста по-отпуснат, подвижен и лишен от напрежение.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари