IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 причини да не ядете в леглото

3 август 2019 13 15

Последствията са доста неприятни

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Дори да нямате телевизор в спалнята си, вероятно нерядко гледате нещо на лаптопа си в леглото и хрупате разни неща като чипс, бисквитки, ядки, пуканки. Това обаче не е никак здравословен навик и трябва да се отървете от него, защото може да доведе до:

Проблем със съня

Храненето в леглото в което спите, може да се отрази на съня ви. Ако гледате телевизия и хапвате в него, умът ви ще остане със съзнанието, че това не е място, на което се почива, което ще направи заспиването доста по-трудно.

Бактерии и микроби

Яденето в леглото създава бъркотия и мръсотия. Трохичките и другите оставащи елементи от храната дават добра база за развиване на бактерии и микроби. Вариантът да запазите чаршафите си чисти, е да ги перете след всяко ядене в леглото.

Разсейвате се

Хапването в леглото ви разсейва и може да изядете доста ненужна храна и излишни калории. Това ще се отрази лошо на стомаха и на теглото ви.

Нежелани гости

Храната привлича доста нежелани гости като хлебарки и мравки. Ако не се храните на определено място, можете да си докарате вредители в леглото.

Присъдата

Освен ако не сте контузени и нямате възможност да се храните в кухнята/трапезарията, избягвайте да хапвате в леглото.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари