IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Митове и истини за газираната вода

14 март 2020 18 00

Коя е по-здравословно да пиете...

Снимка: БГНЕС

Запитвали ли сте се дали е здравословно да пиете чаша минерална газирана вода, а не просто чаша обикновена? Ето някои митове и истини, на които „Май Лайф“, цитиран от БГНЕС обръща внимание:

Минералната газирана вода не хидратира както обикновената?

Мехурчетата в газирана вода не пречат на организма да се хидратира. Проучване показва, че при физически упражнения, газираната вода запълва загубената течност точно като обикновената вода.

Минералната газирана вода е лоша за зъбите и костите?

Киселината, съдържаща се в газираната вода, може да повреди зъбния емайл, но само при висока консумация. Това няма да се случи обаче, ако консумирате газирана вода с плодови киселини или захар. Също така, проучване показва резултати, свързвани с консумацията на газирана вода, за намалена костна плътност при жените.

От газираната минерална вода се напълнява?

Вярно е, че консумацията на газирана вода може да предизвика усещане за подуване на стомаха. Но изследванията показват, че газираните напитки могат да ви задържат сити по-дълго от обикновената вода, особено ако се консумират на празен стомах.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари