IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енджи Касабие: Внимавайте с яденето по време на карантина

1 април 2020 08 30

Диетоложката със съвети за спортуване у дома

Facebook

Скуката по време на социална изолация може да доведе до преяждане и покачване на килограмите. Това предупреди Енджи Касабие във Facebook. Там диетоложката даде съвети на последователите си как да тренират и да се хранят балансирано, за да поддържат формата си по време на социална изолация.

„Всичко, което правим по време на карантината е да ядем! За да избегнем преяждането и негативните последици, трябва да наблегнем на плодове и зеленчуци. Трябва да ограничим безалкохолните, в които има захар, да намалим алкохола и снаксовете“, обяснява тя.

Според Енджи, ако човек се опита да се храни по-здравословно, докато прекарва повече време в дома си, ще има и по-здрава имунна система.

„Просто трябва да се храните здравословно. Уверете се, че получавате протеини, уверете се, че получавате зеленчуци и плодове“, съветва още Касабие.

По думите на диетоложката, по-добре е да имаме повече хранения за деня, но те да са в по-малки количества – на всеки 2-3 часа, за да поддържаме своя метаболизъм.

Касабие отдели внимание и на движението, което ни липсва по време на карантина. По думите ѝ, за да имаме здрава имунна система по време на пандемията, трябва да тренираме у дома. За целта тя публикува няколко видеа с упражнения, показани от нейния съпруг – Рабих Ел Зейн. 

Не на последно място, специалистът по хранене и диети разкрива, че хидратацията на тялото е много важна, затова не бива да забравяме да пием достатъчно вода през целия ден, а не само докато спортуваме. Тя изтъква, че по този начин ще залъжем и измамното чувство на глад, което имаме. 

Малко повече от два месеца след като стана майка, диетоложката изглежда страхотно. От снимките ѝ в профила се вижда, че тя бързо си е върнала старите килограми. 

Забравете за фастинга по време на пандемия

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари