IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Суперхрани според зодията (2 част)

1 юли 2020 17 30

Какво трябва да включите в менюто си, ако носите една от следните зодии

Снимка: Istockphoto

А ето и кои са слабите места на останалите 6 зодиакални знака и какви суперхрани трябва да добавят към менюто си:

Рак (21 юни – 22 юли)

Родените под знака на Рак са емоционални, интуитивни и съпричастни. Те са добри слушатели и невероятни приятели, а също и силно ориентирани към семейството. Цялата тази доброта и бушуващи емоции обаче нерядко ги удрят в стомаха и в храносмилането.

Суперхрана: Екзотична моринга. Може да не сте чували за тази суперхрана преди, но не я игнорирайте – тя ще спаси разстроения ви стомах. В родната си Югоизточна Азия морингата е наричана „Дървото чудо“, а зеленият прах, направен от листата му, е пълен с витамин А, витамин С, калий, калций, желязо, антиоксиданти и протеини. Той съдържа и много фибри, които улесняват храносмилането.

Лъв (23 юли – 22 август)

Огненият Лъв е топъл, любящ и страстен. Родените под този знак обожават да бъдат обичани и са нетърпеливи да обичат другите веднага. Сърцето управлява всички действия на лъва, включително здравето му, така че там може да възникнат проблеми и да причинят лоша циркулация на кръвта.

Суперхрана: Идеалната суперхрана за Лъва са тиквени семки. Те са пълни с хранителни вещества, но най-важното за здравето на кръвообращението, те съдържат множество видове витамин Е. Витамин Е помага да се поддържат клетъчните стени на артериите и вените гъвкави, което допринася за понижено кръвно налягане и по-здрава кръвоносна система.

Дева (23 август – 22 септември)

Изчисляващи и логични, Девите са ориентирани към детайла и съвършенството. Те са толкова методични и организирани, че понякога може да бъдат силно вглъбени в една мисъл. Резултатът? Натрапчивите мисли могат да предизвикат поражение върху чувствителната храносмилателна система на Девата.

Суперхрана: Девите може да хапват каквото обичат, като добавят повече магнезий в диетата си – минералът подпомага повече от 300 от ензимните процеси в организма. Но е трудно да получите дневната препоръчителна стойност и почти 80 процента от хората имат недостиг на магнезий. Увеличете приема му, като пиете градински чай. Билката съдържа девет милиграма магнезий на супена лъжица!

Везни (23 септември – 22 октомври)

Този знак изпитва постоянна нужда да балансира. Везните са доволни хора и обичат да правят и другите такива, но угаждайки им, нерядко занемаряват здравето си. В резултат може да пострадат балансиращите органи в тялото им като бъбреците.

Суперхрана: Нарът е страхотен помощник за правилното функциониране на бъбреците. Богат на антиоксиданти, които го предпазват от нежелано окисляване на мастни киселини.

Скорпион (23 октомври – 21 ноември)

Скорпионите са природни водачи. Те изпитват емоции интензивно и са много осъзнати, което означава, че понякога могат да бъдат интроспективни. Те са интелигентни и устремени към решаване на проблеми, но тяхната интензивност понякога може да бъде проблемна и да изпитват негативизъм и болка.

Суперхрана: Скорпионът може да има затруднения с репродуктивните органи – например свръхболезнен ПМС. През това време на месеца растението поточарка е спасение, тъй като заради високото съдържание на калций намалява симптомите на ПМС с до 45 процента. Може да се консумира на салата, супа или в яхнии и други готвени ястия.

Стрелец (22 ноември – 21 декември)

Стрелците са креативни и интелигентни и обичат да пътуват и да се срещат с нови хора. Благодарение на управляващата си планета Юпитер, те жадуват за свобода и гъвкавост. Когато става въпрос за тялото, Юпитер управлява здравето на черния дроб и бедрата. Стрелците трябва редовно да си правят детоксикация, за да се чувстват добре.

Суперхрана: Чай от орехови листа и корен от глухарче е върховният детокс на черния дроб за родените под този знак. Всяка чаша съдържа витамини А, В, С и D и помага за стимулиране на черния дроб и жлъчния мехур за крайна пълна детоксикация.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари