IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайните на Дженифър Анистън за перфектна фигура

6 април 2020 16 30

Актрисата доказва, че възрастта е просто число

Снимка: БГНЕС

Дженифър Анистън се превърна в любимка на зрителите още през 1994 година, когато се появи за първи път като Рейчъл Грийн в „Приятели“. Персонажът ѝ се сблъска силно с реалността и бързо порасна от разглезено момиче в самостоятелна жена. Модните ѝ визии служиха за пример на много момичета, а прическите ѝ бяха най-желаното нещо във всички салони по света.

На 11 февруари актрисата навърши 51 години, но продължава да е идол за красота на жените. Анистън успява да впечатли със своята фигура на всяко светско събитие, на което се появи и бързо попада в класациите за най-красиви знаменитости. Съвсем наскоро тя се завърна към екрана със сериала „The Morning Show“, където феновете се наслаждаваха не само на таланта, но и на структурата ѝ.

Дженифър Анистън

Снимка: БГНЕС

Според личния ѝ треньор Леон Азубайк, тя е толкова запалена по фитнеса, че самият той трудно ѝ поддържа темпото. „Тя работи много усърдно. Никога не съм виждал подобно нещо“, казва той пред „Women's Health“. Джен се фокусира повече върху горната част на тялото и залага на упражнения, които да подобрят мускулите на ръцете и гърба.

Ето правилата, които Анистън спазва за постигане на перфектна фигура.

1. Винаги започва с разтягане

„Не можеш веднага да започнеш с упражненията“, казва Азубайк. Той допълва, че е много важно да загрееш тялото си правилно, за да го подготвиш за натоварването. Анистън залага на 15-минутно разтягане, в което включва пози от йогата, а след това прави няколко загряващи упражнения преди да премине към кардиото.

Йога пози

Актрисата дава старт на тренировката си с котешки гръб. За да направите тази йога поза, трябва да застанете на четири крака и да поставите ръцете си на ширината на раменете и коленете на ширината на таза. Дланите са точно под раменете и образувате формата на маса.

котешки гръб

Снимка: iStock

При вдишване изправете главата нагоре и погледнете към тавана, а коремът е към пода. По същото време отворете гръдния кош и повдигнете опашната кост нагоре. При издишване изтласкайте раменете и гърдите си нагоре. Приберете корема към гръбнака и бутнете таза напред.

Следващото упражнение е т.нар. „летящо куче“. То се прави, заставайки отново на четири крака като коленете са на широчината на таза, а раменете са над китките. Започнете да повдигате едновременно срещуположните крак и ръка и се опитайте да ги задържите малко във въздуха. Гърбът ви трябва да остане прав през цялото време.

йога istock

Снимка: iStock

Позата „куче, гледащо надолу“ е много полезна за разтягане на цялото тяло. При нея отново трябва да застанете на четири крака, след което да забиете пръсти на краката в земята и да се изпратите без да отлепяте ръцете от пода. Преместете цялото си тегло върху краката и изпънете колената. Тялото ви трябва да образува форма на буквата V.

йога istock

Снимка: iStock

Загрявка

След като приключи с йога позите, Анистън се насочва и към упражненията за загрявка. Тя започва с ритници към задните части, при които трябва да сте напълно изправени и да се опитате да докоснете дупето с петата си.

Следва упражнението „Jumping Jacks“, при което трябва да разтваряте краката си настрани с подскоци и едновременно с това да повдигате ръцете над главата. Ако това не ви е достатъчно, има още едно скачане, но то е допълнено от въже. За да е по-добър ефектът от тренировката, опитайте се да прескачате въжето със събрани крака и ръце, максимално близо до тялото.

2. Комбинира няколко различни упражнения

Дженифър Анистън е дългогодишен фен на бокса. Леон Азубайк казва, че това е единствената тренировка, към която се придържа най-много. „Боксът е чудесен, защото раздвижва тялото и мозъка. Не е като да седиш на едно колело и да въртиш педалите“, споделя той пред „InStyle“.

Освен че прекарва доста време на ринга, Анистън се фокусира и върху упражнения, в които ръцете ѝ не бутат, а дърпат нещо. Затова тя залага на т.нар. „Renegade Row“, при който подобрява баланса и мускулите си. Актрисата е известна сред приятелите си, че може да се задържи в планк позиция за близо 2 минути, което още повече ѝ помага в това упражнение.

За да изпълните „Renegade Row“, трябва да застанете в планк позиция, държейки тежести във всяка една ръка и опирайки ги в земята. Редувайте повдигане на ръцете до ребрата, след което бавно ги свалете надолу.

3. Фокусира се върху едно нещо

Въпреки че е изкушаващо да правим няколко неща във фитнеса, Азубайк казва, че е най-добре да се фокусираме само върху едно. Затова той разделя тренировките на Анистън на серии, за да не се измори преди да е постигнала желания ефект. „Искаме да почувствате натоварване към 12-ото или 15-ото повторение, но винаги трябва да завършите тренировката“.

4. Прави упражнения за коремни мускули всеки път

Анистън обича да стяга горната част на тялото си, но никога не напуска фитнеса без да е направила упражнения и за коремните мускули. „В понеделник тренираме трицепса, но винаги в края тренираме и корема“, казва треньорът пред „Women's Health“.

Това, което най-много помага на актрисата за коремните мускули, е планкът. Според Азубайк упражнението е универсално, защото стяга абсолютно всички долни зони едновременно.

5. Предизвиква себе си

Джени винаги се опитва да надгради успеха от миналия път. „Тя работи толкова усърдно, че понякога започва да променя тренировките и по време на планк опитва да повдига краката си“. Азубайк съветва всеки да започне да предизвиква себе си и да се стреми към по-големи постижения с всеки изминал ден. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари