IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как Рита Ора се справя с изолацията?

31 май 2020 10 30

Изпълнителката има 6 начина

Снимка: БГНЕС

Въпреки че на пандемията ѝ се вижда края и постепенно започнаха да падат рестрикции, свързани с коронавируса, в някои държави все още важи препоръката за оставане вкъщи. Много от фирмите промениха начина си на работа и преминаха към домашния офис, а дистанционното обучение е прието в почти целия свят.

Седенето вкъщи е нож с две остриета. От една страна, е хубаво да ставаме малко по-късно и да не бързаме за работа, да седим по пижама и понякога да работим дори от леглото. От друга страна обаче липсата на социални контакти, включително и с хора от офиса, сериозно се отразява на настроението и психичното ни здраве.

Затова трябва да измислим начини, по които да запълваме деня си у дома. Рита Ора идва на помощ, за да сподели какво прави тя, за да запази умственото си здраве и да не се депресира по време на пандемията.

1. Прекарва време в звукозаписното си студио

Добре де, това няма как да го направим и ние, но идеята е да се занимавате с нещо, което ви доставя удоволствие. „Студиото е моят рай на земята“, казва Ора пред „Vogue“. Тя добавя, че се чувства доста добре, правейки музика по време на изолацията. Изпълнителката съветва да не си губим времето с безполезни действия, а да се съсредоточим върху нещо продуктивно.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RITA ORA (@ritaora) on

За да се чувстваме още по-добре у дома, дори по време на работа, може леко да промени мястото, което сега наричаме офис. „Аз добавих балони в студиото си, защото те ме правят щастлива“. 

2. Коктейли

Ето това е нещо, което ни харесва. Рита признава, че по време на изолацията е започнала да експериментира с различни коктейли, които прави със собствената си марка текила. „Наричам ги Маргаритите на Рита“, казва тя. Звездата споделя, че през повечето време не знае какво точно прави, но разглежда различни рецепти и опитва всяка една от тях.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RITA ORA (@ritaora) on

Освен че се занимава с алкохол, Ора се опитва да си прави сокове и различни здравословни смутита. Казва, че винаги внимава какво яде, но когато пътува, правилното хранене се превръща в доста трудна задача. „Изолацията ми позволи да вляза в кухнята си и да опитам някои вкусни и здравословни рецепти“. Новата страст на Рита е да яде диня докато се пече на слънце. 

3. Книги

Свободното време позволява на Рита не само да готви, но и да се отдаде на литература. В момента тя чете „Персона“ на Ингмар Бергман, „CivilWarLand in Bad Decline“ на Джордж Сондърс и „Изкуството на победата“ на Филип Найт. Тя споделя, че тези три книги я държат в напрежение и я карат да чете непрестанно. 

„Едната е драматична, другата е колекция от шест сатирични кратки истории и разказ за американската култура по време на капитализма, а третата е за мъж, който прави история, създавайки спортна марка“. Ора добавя, че се вдъхновява от такива хора, които успяват да променят света с елегантност и чест.

4. Експериментира с гримове

Разбира се, като една истинска жена Рита не забравя за гримирането дори и у дома. По време на различните си срещи чрез приложението Zoom, тя иска да изглежда добре и затова прекарва известно време пред огледалото. Това, че не излиза често от вкъщи ѝ дава свободата да експериментира с различни продукти и нюанси.

5. Прекарва време сред природата

„Имам щастието да съм заобиколена от невероятната английска природа“, казва изпълнителката пред „Vogue“. Тя добавя, че за първи път има възможността да прекарва толкова много време на едно място. Използва почивката, за да се наслади на дългите разходки на чист въздух и да остане насаме с природата и животните. 

6. Наваксва със съня

И на последно място, но не по важност, Рита успява най-накрая да се наспи. Според нея, сънят е изключително важен за психичното здраве и затова тя иска да си навакса пропуснатото време в леглото. „Нека си признаем, в днешно време никой не спи достатъчно“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RITA ORA (@ritaora) on

След като се събуди, тя обича да медитира. Намира много тихо място в къщата, взима няколко възглавници и се фокусира върху дишането си. „Според мен, медитацията помага да заглушим шума в главите ни и дава път на спокойствието“. След това е време за тренировка – пилатес или онлайн сесия с личния ѝ треньор. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари