IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Треньорът на Кейт Бекинсейл споделя тайната ѝ за перфектно тяло

3 юни 2020 12 30

Трудно е, но режимът работи

Снимка: БГНЕС

Кейт Бекинсейл е една от звездите, които ни карат да помислим за фитнес всеки път, когато видим нейна снимка. Тя тренира шест пъти в седмицата и продължи със строгия режим дори и по време на пандемията. Независимо че фитнесите не бяха отворени, актрисата използваше времето у дома, за да поддържа фигурата си в норма.

„Ставам, ям нещо и веднага отивам на фитнес“, казва Бекинсейл. Тя допълва, че кардиото често го прави в края на деня, а за дългите си сесии в залата разчита на личния си треньор Брад Сискинд, който работи в Бевърли Хилс. Той признава, че актрисата е една от любимите му клиентки, защото не се отказва лесно и е съгласна на всякакви натоварвания.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Beckinsale (@katebeckinsale) on

Според Сискинд, цялата дисциплина на Кейт идва от филмовата ѝ кариера и от навика ѝ да работи усърдно и да спазва графици. „Тя не спира през целия час. Без телефони. Без почивки. Само тренира и затова я харесвам“. Треньорът прави сесиите ѝ по метода PHA, който се базира на натоварващи упражнения, които са смесица между кардио и упражнения за съпротива. Движенията стягат горната и долната част на тялото.

По този начин сърцето и дробовете работят на пълна мощност, за да изпомпват кръв и кислород към различни части на тялото, когато те имат нужда от тях. Сискинд малко променя метода PHA като добавя осем сложни движения, които са насочени към две мускулни групи едновременно. Заедно с Бекинсейл повтарят сесията два пъти. 

„Накрая правим нещо голямо, което наистина я изморява, но я кара да се чувства като шампион“, казва той. Треньорът добавя, че целта е да се тренира цял живот, а не само в определени месеци. За тези от нас, които искат да стягат тяло у дома, но не знаят как, Сискинд има само един съвет: „Започнете! Лесните неща са много полезни за вас“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Beckinsale (@katebeckinsale) on

Ако нямате никакво фитнес оборудване, може да се фокусирате върху клякания, лицеви опори, планк и джъмпинг джакс. “Никога няма да съжалявате след една тренировка. Тя винаги помага да прочистите ума си и да се почувствате много по-добре“.

Ето каква е тренировката на Кейт Бекинсейл, която може да правите и у дома

Времетраене: 30-40 минути

Инструкции: Повторете всяко движение 3 пъти

Forward Lunge – 10 пъти на всеки крак

1. Разпънете краката си на ширината на бедрата. Изправете гърба и стегнете мускулите на корема. 

2. Направете една голяма стъпка напред и сгънете коляното на задния крак докато бедрото на сгънатия крак стане паралелно на пода. 

3. Изправете се в изходна позиция и повторете упражнението със същия крак.

Reverse Lunge – 10 пъти на всеки крак

1. Разпънете краката си на ширината на бедрата. Изправете гърба и стегнете мускулите на корема. 

2. Направете голяма крачка назад с десния крак и спуснете тялото си, докато лявото коляно се огъне на 90 градуса. 

3. Върнете се в изходна позиция и повторете упражнението със същия крак. 

Jumping Jacks – 20 пъти

1. Изправете се и допрете краката един до друг, а ръцете трябва да са плътно до тялото.

2. Започнете да скачате, като едновременно разделяте краката и вдигате ръцете си над главата. 

Calf Raises – 25 на всеки крак

1. Разделете краката на разстояние на бедрата. Сгънете лявото коляно и повдигнете левия крак леко от пода. Преместете тежестта си към десния крак и повдигнете петата му от земята докато не застанете само на пръсти. 

2. Спуснете се и повторете упражнението 25 пъти преди да смените крака.

Планк – дръжте колкото може повече

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари