IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На 50, но не ѝ личат: Как се храни Наоми Кембъл?

4 юни 2020 14 30

Супермоделът никога не яде в самолета

БГНЕС

Тя е един от най-известните супермодели в света. През 1989 г. тя става първият чернокож модел, сниман за корицата на модната библия Vogue. Няколко години по-късно списание „People“ я нарежда сред 50-те най-красиви жени на света. И има защо. Тя е Наоми Кембъл и на 22 май навърши 50 години. Въпреки това никой не може да ѝ ги даде!

Моделът продължава да работи на подиума и ангажиментите ѝ не спират, защото поддържа фигурата си. Тя внимава с какво се храни и каква козметика използва. А покрай пандемията разбрахме повече за нейната фобия, заради която носеше предпазен костюм и въобще целия възможен набор от защитни средства, за да не хване коронавирус. 

Наскоро Шон Джош – готвачът на Кембъл, разкри какво обича да похапва тя. Той потвърди, че много често тя има само по едно хранене за деня. По думите му, тя избягва глутен, пилешко и млечни продукти, което е една от тайните ѝ за сияйна кожа и перфектно тяло. 

Наоми Кембъл

БГНЕС

Каква диета спазва Наоми Кембъл? 

Тя неведнъж е споделяла, че когато има важно ревю, спира да яде тежки храни и приема само вода и сокове. Този детокс започва поне 10 дни преди събитието, за да може тя да постигне желания ефект. 

„Готвя за нея повече от десет години. Тя си има собствен персонал вкъщи, но аз приготвям едно наистина добро ядене за деня и то е супер органично и наистина здравословно“, споделя готвачът пред „Page Six“. 

Шеф Джош изтъква, че Наоми се придържа към чистия вегетариански стил. Той готви за нея най-вече когато тя пътува, защото тя никога не докосва самолетна храна, а държи да си носи ястие в кутия, приготвено специално за нея. 

Готвачът обяснява, че моделът има доста изисквания и в очите на хората изглежда доста особена, когато трябва да се храни навън.

„Тя никога не поръчва от ресторанта. Никога не гледа менюто. Винаги иска нещо различно, просто си има принципи“, обяснява още той. 

Може да се каже, че Кембъл е един вид чревоугодник. Тя предпочита по-ароматни ястия. Те не може просто да са осолени. „Трябва да има някаква подправка и билки. Важно е да приготвиш вкусна храна за тялото и душата“, допълва готвачът. 

През годините моделът спазва какви ли не диети, но много често се придържа към няколко основни неща в режима си. Ето кои са те: 

Закуска 

Топла вода с лимон и пробиотици или чаша зелен чай. Тя обича и детоксикираща напитка с алое за сутринта. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Naomi Campbell (@naomi) на

Обяд

Смути от зеленолистни зеленчуци, салата или друг вид вегетарианско ядене. 

Снак

Прясно смути и чай от мента. 

Вечеря

Задушени тиквички (или други сезонни зеленчуци) и две кивита. 

Друго нещо, на което Наоми обръща внимание, е приемът на течности. Тя винаги носи шише минерална вода със себе си и пие до 8 чаши на ден, а понякога и повече. 

Йога, пилатес и зумба са любимите занимания на звездата, които тя прави с удоволствие веднага след закуската. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари