IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 трика да отслабвате ефективно, докато спите

6 септември 2020 16 30

Да покоят помага

Снимка: Istockphoto

Знаете ли, че можете да отслабвате, докато спите? Дори да не правите никаква физическа активност, тялото ви има способността да гори калории и през нощта и това до голяма степен зависи от нещата, които сте правили през деня и покоя, който му осигурявате.

Качественият сън е много важен, тъй като той осигурява време за почивка на тялото и нормалното функциониране на всички органи. Ето и няколко трика, които ще ви помогна да горите повече калории по време на сън:

Правете силови тренировки

Кардиото се счита за силни ефективно средство за горене на калории, но същото важи и за силовите тренировки. Техният плюс е, че освен че активно оформят и развиват мускулите, горенето продължава до 24-часа след края на тренировката. Препоръчително е да правите поне 2 силови тренировки седмично.  

Яжте малко и на често през деня

Вместо да се тъпчете веднъж дневно, хапвайте по на често на по-малки порции. Това е помогне да държите нивата на кръвната си захар ниски, което пък повишава метаболизма и помага на да горите мазнини през целия ден и нощта.

Стойте далече от екрана преди лягане

Взирането в синята светлина на мобилния ви телефон или таблет може би е любимото ви занимание преди сън. Но ако искате да губите килограми, се откажете от този навик завинаги. Изследвания твърдят, че излагането на синя светлина преди лягане може да наруши производството на мелатонин в тялото, който е необходим за осигуряването на добър сън. Лошият сън влияе негативно върху способността на тялото да гори мазнини.

Избягвайте алкохол преди сън

Чаша вино вечер звучи доста релаксиращо, но не е никак добро решение, ако се опитвате да намалите теглото си. Консумирането на алкохолни напитки преди лягане може да намали способността на тялото да гори калории по време на сън. Това се случва, защото вместо да изгаря мазнини, тялото се фокусира върху това да разгради поетия алкохол.

Вземете горещ душ

Горещият душ помага на тялото да се отпусне и релаксира. Това спомага за повишаване на качеството на съня. Според някои изследвания, топлината на водата повишава температурата на тялото, което пък се охлажда след излизане от банята. Тази промяна води до засилване на горенето на мазнини.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари