IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шиацу масажор – кои са предимствата му за тялото?

27 октомври 2020 08 30

Той е отличен помощник при болки във врата

IStockphoto

Шиацу е вид масаж, който се основава на японска техника за натискане на определени части от тялото. Тя има терапевтичен ефект и в много страни е призната като част от официалната физикална терапия за лекуване на редица заболявания

Също както при акупресурата, шиацу стимулира жизнената енергия на тялото, наречена „чи“. Натискайки с пръсти, колене и лакти, масажистът може да подобри вашата стойка, да подсили имунната ви система и активира способността на организма да се самолекува. Понякога някои видове дишане и визуализация също влизат във въпросната терапия. 

Шиацу масажът е идеалното средство за намаляване на болки във врата, кръста, гърба или раменете. Той има положително въздействие не само върху мускулната и скелетната структура, но и вътрешните органи на тялото. Но тъй като не всеки може да си го позволи, поне не толкова често, има и друга алтернатива – шиацу масажор. 

Каква е разликата между масажа и шиацу масажора? 

Няма как да не признаем, че натискът на масажиста върху тялото не е същият като този на машината, но по-съвременните шиацу масажори са направени така, че да могат успешно да го имитират. За целта разполагат с масажиращи топчета и функция за затопляне. Освен това формата им е такава, че да се ползват еднакво добре както за врата, така и за кръста, краката или други части на тялото. Включвайки се в електрическата мрежа, те помагат на момента. 

Кои са основните предимства от ползването на шиацу масажор?

1. Облекчава мускулни болки

Шиацу масажорът облекчава дискомфорта в тялото, породен от силно физическо натоварване. Силните болки, които човек понякога има след тренировка или тежък работен ден, постепенно намаляват. 

Използван върху ръцете и краката, уредът помага и за намаляване на неприятните симптоми на артрит. 

главоболие pexels

Pexels

2. Помага при главоболие и мигрена

Колко от вас не са имали главоболие през последните няколко дни? Този проблем е често срещан заради забързаното ни ежедневие. Но с шиацу масажор неприятната болка може да намалее или отшуми. 

Поставен на тила или върху челото, масажорът увеличава притока на кръв към главата и отпуска тялото. Използването му е ефикасно и при мигрена. 

3. Намалява изтръпването при бременност

Шиацу масажът от години се използва при менструални болки, както и за намаляване на изтръпването на крайниците и болките в гърба и кръста, които някои жени имат в напреднала бременност. 

бременна, здравословно

IStock

Масажорът може да облекчи сутрешно гадене, главоболие и болките, продиктувани от това, че бебето расте и тежи все повече. Също така има положително действие при подуване, но трябва да се използва само след консултация с лекуващия лекар. 

4. Насърчава кръвоносната и храносмилателната системи

Шиацу масажът подобрява притока на кръв и подхранва клетките в цялото тяло. Друго негово предимство е, че стимулира храносмилателната система. След няколко процедури с него храната се усвоява по-лесно и се придвижва без проблем по червата.

Уредът спомага и за изгарянето на мазнини.

грижа за

IStock

5. Кожата е по-здрава и хубава

По-качествената циркулация на кръвта в съдовете подобрява и състоянието на кожата. Затова, след като чрез масажора намалите болката в тялото, ще изглеждате и по-свежи. 

Шиацу масажорът подпомага баланса на себума в кожата, което я прави по-хидратирана и гладка. Това предотвратява набръчкването, възвръща блясъка и руменината на лицето. 

болка в

IStock

6. Може да се използва по всяко време

Докато за шиацу масаж трябва да се запишете предварително и изчакате известно време, с уреда може да си направите акупресура по всяко време, което е едно от основните му предимства. Закупен веднъж, той е голяма инвестиция, защото отделните терапии при специалист струват доста. 

Друго много важно е, че с личния си масажор, вие контролирате скоростта и силата на натиск на специалните топчета, с които той разполага. Повечето модели, предлагани на пазара, с дизайн, който не предизвиква допълнително натоварване на ръцете или друга част на тялото. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 3 години )