IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сара Фъргюсън – от хранителните разстройства до диетата ѝ

13 януари 2021 18 00

Как 61-годишната кралска особа поддържа форма?

Сара Фъргюсън – от хранителните разстройства до диетата ѝ

61-годишната херцогиня Сара сподели как се е справяла с излишните килограми и пристрастяването към храната. Оказва се, че Сара е голям привърженик на популярна диета.

„Знам какво е да се бориш с наднорменото тегло. Срещнах хранителното разстройство още на 12-годишна възраст, когато бракът на родителите ми се разпадна. Обвиних себе си,“ разказва херцогинята пред Hello!.

„Оттогава храната се превърна в моята зависимост – всеки път, когато бях в стрес, се тъпчех.“

Естествено, в някои периоди от живота си тя е напълняла, а таблоидите не ѝ спестяват иронията и дори обиди заради теглото ѝ.

Фърги изпробвала много техники и диети, докато не попаднала на система, патентована от италианския билкар Джанлука Мех. Неговите препоръки са близки до популярната днес кетодиета. Те се основават на въглехидратно гладуване, при което тялото разгражда мастните клетки.

„Реших да посетя университета в Падуа, една от най-старите образователни институции в Европа, където се провеждат изследвания на кетодиетата. Бях много впечатлена от научните доказателства, показващи ползите от тях“, казва Сара.

Основата на тази диета е прием на мазнини и протеини, а въглехидратите са сведени до минимум. Също така тази система включва ядене на храни с нисък гликемичен индекс.

Фъргюсън спазва тази диета от 18 месеца и е много доволна от резултатите.

„Благодарение на диетата, упражненията и адекватния сън, теглото и здравето ми се подобриха драстично“, отбелязва тя. В същото време Сара подчертава, че всичко е индивидуално и това, което ѝ е подхождало, може да не подхожда на някой друг.

Джанлука Мех също коментира срещата си със Сара.

„За първи път срещнах Сара на летището в Ню Йорк. Тя се връщаше от събитие с Мишел Обама“.

Тогава двете говорили за отслабване, а експертът разказал на херцогинята за ползите от храни с нисък гликемичен индекс.

„Показах изследвания, на които тя отговори „Всичко това, разбира се, е добре, но по-лесно е да се каже, отколкото да се направи!“. Казах ѝ, че в Италия дори имаме кифли с такъв гликемичен индекс“.

Отначало Фърги не повярвала, но Джанлука я поканил в университета в Падуа, където херцогинята сама се убедила във всичко.

„Тя търсеше диета, която да бъде ефективна при отслабване, но да не навреди на тялото, обяснява той. – Докато мнозина продължават да вярват, че диетите са за красота, Сара е уверена, че преди всичко те са за здраве“.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари