IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се справим с пролетната умора по естествен начин?

6 април 2021 13 00

Снимка: DrWitt, ПР

„Дори да обиколим света в търсене на красотата, не я ли носим в себе си, не ще я открием.“ – Ралф Емерсън.

Това изречение се превръща и в есенцията на днешната тема. Тя говори именно за вътрешната ни красота, която всички ние носим у себе си. Тя е неподправена и единствено ти имаш силата да я отключиш и да я подариш на света.

Пролетта неслучайно е любимият сезон както на малки, така и на големи. Всички ние го чакаме с трепетно вълнение, защото го обвързваме именно с положителните емоции от пробуждането на природата и неподправената радост, която ни обгръща. Сезон, в който растенията цъфтят, птичките пеят сладко, слънцето грее и всичко се подготвя да поеме глътка нов живот. Температурите се повишават и всичко около нас започва да носи ухание на свежест и чистота.

Но същият този сезон, който ни гали с воала си, изтъкан от красота, ни залива с често срещаните емоционални крайности. През пролетния сезон хората преминават през множество състояния – от бурен възторг, през вдъхновение – до крайно изтощение и умора. Всички те имат своето логично обяснение и то се нарича пролетна умора.

С други думи, пролетната умора е адаптация, нужна на телата ни, за да се приспособят към различните температури и различното налягане. Преходът от зимата към пролетта поставя човешкия организъм под допълнително напрежение. Въпреки нарастването на продължителността на деня и засилената слънчева активност, човешката психика продължава да е под влиянието на някои биологични фактори. Липсата на апетит, безсънието, главоболието, честата отпадналост и раздразнението са само част от признаците, че пролетната умора не е подминала и теб.

Добрата новина е, че има много начини, чрез които да запазиш естествените си енергийни нива непокътнати или дори още по-добре – да ги подсилиш естествено.

През дългите работни дни, ние често копнеем за момент, в който да се откъснем от заобикалящата ни среда и отговорностите, които дебнат зад всеки ъгъл. Момент, който да подарим изцяло на себе си и да се поглезим с това, от което тялото ни се нуждае.

Зареди батериите си по естествен начин.

Какво ще кажеш за негазирана безалкохолна напитка, обогатена с витамини и минерали, която зарежда красотата ти със сила и е подходяща за ежедневна консумация?

Представяме ти 3 вкуса, от които можеш да избереш този, който ти харесва най-много и оказва най-силно положително влияние както на организма ти, така и на емоционалния ти баланс.

DrWitt FIT с екзотичния вкус на манго, зелен чай и лимон е подходяща, когато се очертава денят ти да бъде натоварен и изпълнен с много динамика. Също така този вкус се препоръчва тогава, когато ти предстои тренировка или някакво физическо натоварване. Тя е обогатена с витамин В1, който благоприятства метаболизма и с витамин С, който подкрепя имунната система.

DrWitt ANTIOX с освежаващия вкус на нар и асаи възвръща емоционалния и физическия ти баланс. Напитката съдържа селен, който се грижи за доброто състояние на кожата и ноктите; цинк, който бори оксидативния стрес и витамините на здравето С и Е. DrWitt ANTIOX подпомага процеса на релаксация, отпуска и е твоят верен бюти помощник преди предстоящия ти пилатес клас, например.

DrWitt RELAX съдържа класическия вкус на касис, черна боровинка и хибискус. Също така ти помага да превърнеш стреса в спомен. Магнезият и витамин В6 допринасят за правилното функциониране на нервната система, а ти успяваш по-лесно да премахнеш натрупаното напрежение и да се почувстваш по-спокоен и уравновесен. Екстрактът от лимонена трева действа освежаващо и ободряващо.

DrWitt-product

Красотата ти живее вътре в теб. Не е нужно да правиш нещо специално, за да я отключиш. Нужно е само да се грижиш за тялото си подобаващо. Позволи му то да стане твоят храм, изпълнен със спокойствие и хармония. Давай му правилните грижи, витамини и минерали за живот, за да се изпълниш с пълноценна енергия и сили за утрешния ден.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари