IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина да горите повече калории, докато тренирате

24 юни 2021 08 30

Вкарайте и ръцете

Снимка: Istockphoto

Една от основните причини да тренирате, е да поддържате тялото си във форма и да горите калории. Постигането на желаните форми не става само с режим, нужно е да натоварвате и мускулите и да се поизпотите.

Различните упражнения горят различен брой калории. Не всички имат капацитета да тренират като атлети и все пак, някои малки трикове ще ви помогнат да горите с до 60 % повече калории от обикновено. Ето и какво да направите:

Движете си ръцете

Без значение дали правите джогинг в парка, тичате на пътеката или ползвате степа у дома, не забравяйте да движите активно ръцете си. Сгънете ръцете в лактите и ги движете активно напред назад, така че да балансират движението и на другите активни части на тялото. Така ще изгорите с до 15 % повече калории.

Почивайте по-малко, тренирайте повече

По време на тренировка трябва да почивате минимално. Колкото по-интензивно спортувате, толкова повече калории ще горите. Ако правите кардио, е логично все пак да правите някаква почивка, защото ритъмът на сърцето ви ще се ускори осезаемо и не трябва да „прегаряте“.

Правете различни варианти

За да горите повече калории, трябва да предизвиквате мускулите и да излизате извън зоната си на комфорт. Това означава постоянно да сменяте вида и трудността на упражненията, за да може мускулите ви да се развиват и в процеса да горят повече калории, заради усилията.

Увеличете тежестта

С повишаването на тежестта, можете да увеличите изгарянето на калории с до 25 %. Тежестите помагат да разграждате протеините в мускулите, поради което те се нуждаят от повече енергия да се възстановят. В резултат изразходвате повече калории за по-кратък период.

Изберете подходяща музика

Според някои изследвания музиката помага да повишите интензивността на тренировката си. По-динамичната музика ви помага да се движите по-активно и енергично. Само с подменяне на звуковия фон на тренировката, можете да изгорите с до 20 % повече калории.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари