IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звезден фитнес: Инструктор с 5 съвета за отслабване

12 юни 2021 10 30

Латоя Джулси яде по-често, но по малко

IStockphoto

Независимо дали сте готови или не, лятото идва. А с него ще се наложи да покажете поне веднъж тялото си по бански или някоя по-плътно прилепнала дреха. След месеци наред, прекарани вкъщи, за някои това може да е стресиращо преживяване. Да вземем и пресен пример – с Уил Смит, който си призна, че дълго време не контролирал порциите и спрял да спортува, с което натрупал излишни килца и направил бирено коремче. Той реши да промени това, като нае инструктор, който да му изготви програма и заедно да покажат неговите тренировки в интернет.

Не само звездата от „Мъже в черно“, а и много други известни имена от киното и музикалната сцена се доверяват на специалист, за да отслабнат. Наскоро Латоя Джулси, която е персонален треньор в Ню Йорк и работи с Мери Кейт и Ашли Олсън, Аманда Сийфрид, разкри кое е най-важното при тренировките и храненето, за да имат те добър ефект.

Преди да започне да се занимава професионално със спорт, Тоя, както я наричат още, работи като медицинска сестра и има доста стресиращо ежедневие. Работата на крак и нощните смени я карат да се храни неконтролируемо, понякога с твърде много вредни храни.

5 основни правила за успешно отслабване

1. Клекове, клекове и пак клекове

Дори и да нямате достатъчно време, за да отидете до залата или да тичате в парка, може да правите клекове у дома. Според Джулси, това е най-доброто движение, което да направите за изгаряне на мазнините и повече тонус, когато сте заети.

„Те винаги са чудесен ход. Ще изгорите много калории“, казва инструкторът и уточнява, че с въпросните клекове се напрягат не само краката, а и други части от тялото. Важното е да се изпълняват правилно.

Латоя обяснява, че всеки ден сядаме и ставаме, ето защо може да се упражнявате и на стола, стига да искате. Например в обедната почивка.

2. Яжте по-често, но по малко

Днес всички ние се подлагаме на какви ли не диети, за да отслабнем и да имаме хубаво тяло за плажа. Но понякога това е свързано с доста гладуване, което не е полезно за организма. Според Джулс, здравословният начин на живот е просто да си по-дисциплиниран и да внимаваш с порциите, а не да не ядеш с часове.

„Закуските са изключително важни за мен. Казвам го на всички свои клиенти“, коментира тя пред Eatthis. И препоръчва да не се пропуска закуска или да се яде, когато вече има силен глад, а да се разпределят повече хранения за деня. Разбира се, порциите трябва да са по-малки.

Ако обичате да закусвате, елиминирайте захарта от сутрешното си хранене, като гледайте да приемате по-лека храна и същевременно засищаща, за да имате енергия.

плодове или

IStock

3. Хранете се по-бавно

Латоя посочва още, че не само количеството и по-честото хранене са важни, а и темпото.

„Винаги бързаме и ядем толкова много, а стомахът ни има определен размер“, казва тя и съветва да се насладим на всяка една хапка. Хубаво е да правим паузи, да пием вода и да имаме повече време, в противен случай понякога усещаме дискомфорт и съжаляваме, че сме се натъпкали с твърде много боклуци.

4. Носете си междинна закуска

Ако работите на бюро и понякога не можете да обядвате или да излезете навън, за да си купите нещо здравословно, то със сигурност е добре да си приготвяте междинни закуски в кутия. Така ще предотвратите поглъщането на излишни калории и вредна храна.

Половин ябълка с фъстъчено или бадемово масло, ще ви заредят с протеини, фибри и полезни мазнини. Според Джулси, този снак, както още му казват, тонизира и елиминира глада, с което няма да ви накара да търсите десерти на следващата почивка, която е малко преди края на работния ден.

закуска, киви,

IStock

5. Не отбягвайте протеиновите барчета

Много специалисти по хранене и диетика твърдят, че протеиновите барчета не са най-полезните. Но инструкторът посочва, че въпреки това, не бива да ги отбягвате. Те са отличен източник на енергия и няма да повлияят на инсулина ви, ако търсите такива, които са без захар или с минимално количество.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари