IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звездни диети: Как Марк Уолбърг поддържа форма?

19 септември 2021 21 00

Актьорът прави периодично гладуване

БГНЕС

През годините Марк Уорбърг е доказвал, че може да отслабне драстично, да качи килограми или мускулна маса, само заради роля, в която ще участва. Това лято той смая всички, признавайки за диетата, заради която трябвало да спазва цели 8 хранения, както и брои по 7 000 калории на ден. След като направи бирено коремче и снимките му приключиха, актьорът се върна постепенно към старата си форма.

През юни тази година звездата навърши 50, но не смята да си дава почивка от фитнеса, напротив. Той продължава да работи активно и макар да няма мускулите, с които бяхме свикнали да го виждаме в миналото, има намерение да спортува, за да продължава ангажиментите си в Холивуд.

Какъв режим спазва Марк Уолбърг, за да поддържа своята форма?

Интензивни тренировки на лост

Уолбърг споделя, че обича да тренира горната си част на лост, като набляга на по-интензивните упражнения.

Едно от най-сложните неща, които изпълнява Маррк, са така наречените хеликоптери с медицинска тока, които показва в свое видео в Instagram.

Упражнения поне 5 пъти седмично

Холивудската звезда разкрива в свое интервю пред Men`s Health, че за да поддържа своята физика, се налага да тренира по-често, например пет дни седмично. За целта той прави кратки серии от упражнения с 20-секундна почивка между тях.

По думите на Уолбърг, този вид натоварване е кратко, но с по-висок интензитет – нещо, което той гони за своята перфектна мускулатура. И добавя, че по този начин не само се увеличава сърдечната честота, но и се изгарят повече калории.

Сряда и събота са дните, в които Марк предпочита да не спортува.

Тренировка според работата

„Всичко се върти около моята работа“, казва още звездата пред Men's Health, обяснявайки за своите тренировки. През последните няколко години той ги съобразява с това, което се изисква от него като роля, а не толкова по лична преценка.

Уолбърг признава, че предпочита да поддържа определени килограми мускулна маса, за да не се налага да започва отначало, което ще е доста по-трудно за времето, с което разполага.

Режим на растителна основа

Дълго време актьорът се стреми да приема повече протеини, но в един момент преминава на растителна храна.

Първоначално Марк стартира с 12 дни, в които яде само растителна храна и постепенно открива, че това му харесва и се чувства добре.

„Открих хумуса. Никога преди не съм ялхумус и сега го обичам!“, изтъква той.

Костен бульон за отслабване

Гостувайки при Елън Дедженеръс, Уолбърг разкрива, че за него костният бульон има големи предимства за отслабването. Той признава пред тв водещата, че с пиенето на топлата напитка е успял да свали 10 кг само за 5 дни.

Холивудската звезда разказва, че доскоро е бил от онези културисти от старата школа, които се тъпчели с голямо количество протеини. Но след последната роля, в която трябвало да напълнее, установил, че това ще му донесе здравословни проблеми.

В един момент Марк получил синдром на пропускливите черва, при който лекарите препоръчват консумация на костен бульон за подобряване на чревния микробиом.

„Аз практикувам периодично гладуване. Не мисля, че със ставането трябва да се яде, без да си направил нищо друго“, обяснява той. И посочва, че според последните тенденции в храненето, може да редувате хранене през три часа, периодично гладуване и пропускане на закуската за определен период от време. Все пак, за да нямате дискомфорт, е добре да се консултирате с лекар или консултант по диетика.

Марк Уолбърг,

БГНЕС

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари