IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвременните алергии – на фокус в различното здравно предаване „Линия „Здраве“ на 27 февруари

22 февруари 2022 13 55

Специален гост по темата е проф. д-р Тодор Попов

Съвременните алергии – на фокус в различното здравно предаване „Линия „Здраве“ на 27 февруари

Тази неделя, 27 февруари, от 09:30 часа, в различното здравно предаване „Линия „Здраве“ по Bulgaria ON AIR водещата Яна Данаилова ще посрещне проф. д-р Тодор Попов. В пъстрото студио на предаването, гостът ще сподели повече за една от най-масовите болести на 21 век – алергиите.

„Най-общо казано между 20 и 30% от населението се предполага, че има някакъв вид алергична реакция“, споделя проф. д-р Попов.

По думите му в някои случаи даден алерген не може да бъде открит, но са налице проявите на алергия.

„Това ни дава основание да търсим алергични механизми, да ги намерим с различните изследвания, които правим, след което те да бъдат лекувани със съответните средства и наличните методи за лечение към момента“, допълва той.

Гостът ще разкрие кои са рисковите фактори за развитие на алергии, защо през последните години се наблюдава ръст на алергичните ринити, атопични дерматити и хранителни алергии, особено при децата и какви са възможностите на съвременната медицина за диагностика и лечение.

И още как промяната в житейските ни навици може да помогне за овладяване на алергиите – научете тази неделя, 27 февруари, от 09:30ч. в „Линия „Здраве“, по Bulgaria ON AIR.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари