IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да влезем във форма за лятото с Huawei Watch GT Runner?

18 март 2022 16 05

Новият умен часовник на Huawei е насочен към всички, които предпочитат бягането

Как да влезем във форма за лятото с Huawei Watch GT Runner?

Пролетта чука на вратата, а с нея и притесненията за външния ни вид. На някои лятото може да им се струва още далеч, но истината е, че от първите плажове ни делят само няколко месеца – абсолютно достатъчно, за да влезете в желаната форма. В крайна сметка добрите резултати искат да се потрудите за тях.

Какъв по-лесен начин да стопите излишните килограми и да стегнете фигурата от най-достъпния спорт, който можете да практикувате навсякъде – бягането. Независимо дали вече имате натрупана спортна подготовка, или тепърва ще обуете маратонки и ще се опитате да пробягате първите си километър-два, един умен часовник може да ви бъде от голяма полза.

Технологичният гигант Huawei разбира колко важно е бягането за много хора, ето защо предлага нов модел интелигентен часовник, насочен изцяло към бегачи. Името му е Huawei Watch GT Runner, а задачата му е да помага както на професионални бегачи, така и на всички, които за първи път стъпват в парка с цел тренировка.

Дизайн

Часовникът е с унисекс артистичен дизайн, който е вдъхновен от решетките на спортните автомобили. Освен красивия външен вид, онова, което веднага ще ви направи впечатление, е колко лек е часовникът. Започнете ли да бягате, бързо ще разберете, че тежкият часовник не е най-удачният избор. Тялото на Huawei Watch GT Runner тежи едва 38,5 грама заради ултралекия обков и подсилените полимерни влакна, от които е изработен. Короната е от титаниева сплав, а каишката е суперлека, силиконова е и е антибактериална. Последното е особено важно, както и фактът, че е водоустойчива. Това означава, че няма да ви създава дискомфорт докато бягате, нито ще позволява лесно замърсяване. Часовникът е оборудван и с 1,43-инчов AMOLED дисплей, а дизайнът на устройството е такъв, че да не се размества при бягане, за да не дава отклонения от показателите.

Откъде да започнете?

Ако сте нови в бягането, няма от какво да се притеснявате. Едно от важните неща в този спорт е да не прекалявате в желанието си да постигате бързо резултати. С Watch GT Runner за начало ще можете да се възползвате от динамичното следене на пулса, за да разберете дали сте много натоварени. Часовникът може да следи потенциала ви за бягане чрез своя Running Ability Index (RAI). Използвайки изкуствен интелект, устойството разбира на какво ниво сте във физически план в момента и може да ви каже кога ще постигнете определено ниво на подготовка. Така, ако си поставите цел да пробягате 10 километра или полумаратон, ще знаете кога това ще е наистина постижимо.

Изпълнението на подобни таргети е улеснено и от тренировъчния план Periodical Science Training Programme. Както подсказва и името ѝ, става дума за индивидуална програма, която може да прецени дали натоварването е прекалено голямо за вас и колко време ще ви е нужно за постигането на целите.

PR

След всяка тренировка ще виждате задълбочен анализ благодарение на системата Huawei TruSport. От нея ще разбирате колко интензивна е била тренировката, какъв е бил обемът ѝ, колко време ви трябва да се възстановите. Ще видите показатели като насищане на кръвта с кислород например, както и по кой маршрут сте минали. Същевременно след всяка тренировка можете да добавите как ви се е сторила тя – дали е била прекалено тежка за вас или пък особено лека. Анализите позволяват да сравнявате какво сте постигнали през предходната и настоящата седмица, за да виждате реалния си напредък.

Максимална точност

Измерването на подобна физическа активност изисква да проследявате максимално точно множество показатели, но и часовникът да разпознава ясно къде сте във всеки един момент. Така например, ако тичате нагоре по стръмен склон, часовникът ще разбере защо пулсът ви се покачва и ще анализира тази информация по-адекватно.

По-сериозните бегачи често използват колани за прецизно следене на сърдечния ритъм, а Huawei Watch GT Runner може да бъде свързан с такова устройство, като данните могат да се споделят с приложения от други производители през приложението Huawei Health. Всъщност именно Huawei Health ще е софтуерът, от който ще можете да разчитате в детайли данните, предоставяни от часовника.

Ако се запалите по т. нар. трейл бягане, което комбинира бягане и катерене, точната карта на маршрута, по който минавате, ще ви е особено важна. Благодарение на първата в индустрията разпределена скрита антена и Dual-Band Five-System GNSS позициониране, Watch GT Runner успява да проследи траекторията на бягане с изключителна точност. За най-точно геопозициониране часовникът поддържа петте основни сателитни системи: GPS + Beidou + GLONASS + Galileo + QZSS. Само 4,3 секунди са нужни на устройството, за да разбере къде точно се намирате при хубаво време и да дадете старт на тренировката, а при облачно време и на места, където позиционирането е по-трудно, тази задача му отнема 9,8 секунди. Самият дизайн подобрява работата на GPS антената с цели 135% спрямо традиционния дизайн. Това ще ви бъде от полза при по-дълги дестинации например.

Други опции

За бегачите, които обичат да слушат музика, часовникът позволява да качите до 500 песни, които да слушат при свързване с безжични слушалки. Батерията издържа 14 дни при нормална употреба и 8 дни при интензивна употреба, която включва ежедневни тренировки и включено проследяване на повече показатели през цялото време.

PR

Разбира се, като всеки умен часовник, и този дава информация за продължителността и качеството на съня. Ако засече аномалии в някой от здравните показатели, часовникът веднага алармира.

В софтуерен план той работи с операционната система на Huawei – HarmonyOS 2.1. и включва богата екосистема от приложения.

С мисъл за лятото и доброто здраве

Понякога всичко, което ни трябва, е малко мотивация и максимално прецизен тренировъчен план, базиран на личното ни представяне. Huawei Watch GT Runner може не само да ви проправи пътя към перфектното тяло за лятото, но и да ви помогне да си създадете здравословен навик. А защо не и да ви бъде личен асистент в едно ново и полезно хоби.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари