IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 места по лицето и тялото, които често оставяте без слънцезащита

15 август 2022 18 00

Не забравяйте да ги намажете

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Излишно е да казваме, че не трябва да пропускате слънцезащитата на плажа. Замисляли ли сте се обаче как я нанасяте и дали покривате всички места, уязвими на изгаряне от слънчевите лъчи?

Повечето от вас вероятно взимат мазило за тяло 20-30 SPF и крем за лице 30-50 SPF. Нанасят го по лицето и тялото си с няколко бързи движения, след като стигнат на плажа и се чувстват спокойни, че вече тялото им е предпазено. Дали обаче не забравяте следните зони:

Ушите

Изгарянето по ушите е твърде вероятно и доста неприятно. Кожата по ушната мида е доста опъната и ако сте свикнали да носите косата си вързана или сте с доста къса прическа и не носите шапка, има голяма вероятност да получите изгаряне в тази зона. Когато нанасяте слънцезащита за тяло, не пропускайте да сложите и малко от крема на ушите и зад тях.

Тила

Мажете гърба си, но не мажете врата си. А когато косата ви е мокра, след като сте излезли от морето, бързо я повдигате, за да не ви дразни и да не наруши тена ви. Да, обаче така оголвате тила си и той може доста неприятно да изгори. Мажете и него, както и врата си.

Горната част на стъпалата

Тези от вас, които са изгаряли на джапанки знаят колко е важно да поставят слънцезащита и на стъпалата. Дори да не сте на плажа, ако нямате тен в тази област, а ви предстои вървене на слънце с отворени обувки, задължително предпазвайте и тази част от тялото с крем.

Подмишниците

Там кожата е много нежна, а сигурно често повдигате ръце над главата, когато лежите по гръб, за да изпечете вътрешната част на ръцете. И ако не сте защитили подмишниците си, може да изгорят.

Устните

И идва ред на устните. Да, устните ви също могат да изгорят на слънце, затова винаги носете със себе си гланц или балсам с някаква слънцезащита.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари