IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да изберем подходящо спортно облекло

30 август 2022 15 30

Как да изберем подходящо спортно облекло

Как да изберем правилното спортно облекло и върху кои характеристики и параметри да се съсредоточим при избора му? А какви са основните му предимства? Разказваме ви в следващите редове.

Не пренебрегвайте избора на бельо

Можете да се облечете в спортно облекло от глава до пети, но нека започнем с един основен елемент – дамското бельо. То е от изключителна важност, тъй като е в пряк допир с кожата и интимната зона, съответно не трябва да дразни, убива или спарва по никакъв начин.

Спортното бельо включва спортни сутиени и долно бельо като класически бикини, прашки, боксерки и прочее. Основната функция на спортното бельо е да абсорбира потта и да осигурява комфорт. Спортните сутиени поддържат гърдите по време на тежки тренировки от всякакъв тип. Добре избраното долно бельо ще ви осигури пълен комфорт и сигурност при движение.

Кройката на функционалните бикини, които ще изберете зависи изцяло от това какви модели харесвате. Препоръчваме ви да заложите на долно бельо от деликатни и меки материи, които дават възможност на кожата да диша, но в същото време попиват телесните течности достатъчно добре. Бамбукът е една много подходяща материя, тъй като той е антибактериален и дишащ. Избягвайте долно бельо с дантела. Дантелата може да раздразни интимната зона по време на интензивно движение и породеното от него триене, а това само по себе си би направило тренировката ви много по-неприятна и неудобна.

Функционално връхно облекло

Дрехите, изработени от функционални материали, ще бъдат оценени от горната част на тялото ви. Комбинирайте функционално бельо с потници, тениски и суитшърти. Функционалното връхно облекло ще ви осигури защита както в студените, така и в горещите дни. В студените дни то ще ви топли, а в топлите ще абсорбира потта ви. Помислете за носенето на функционално облекло, дори по време на работа, ако тя изисква физическо натоварване. Със сигурност ще оцените функционален потник под облеклото, който ще ви топли и ще отвежда потта от тялото ви.

ПР

Поддържайте краката си топли и в комфорт

И разбира се, обърнете внимание и на долната част на тялото. В допълнение към специалните функционални дамски клинове има и чорапи, които са специално създадени за тренировка. И двете ще поддържат краката ви топли и ще ви осигуряват удобство. Функционалните клинове са еластични, отвеждат потта от тялото и дават свобода на движение. Освен това предимството им е, че могат да се носят и в офиса и да изглеждат представително. Ако изберете елегантен черен клин, трудно ще се забележи, че той е функционален.

В допълнение към функционалните клинове, има и други категории. Това са класически памучни клинове, които можете да носите у дома или по време на разходка с кучето. Памучните клинове са удобни, меки и подходящи за почивка и леки движения, които не ни карат да се потим много. Памучните клинове не са препоръчителни за тежки натоварвания, защото памукът попива влагата и така тя се задържа в близост до кожата, което може да доведе до настинки или обриви.

През зимата обърнете внимание и на главата

Когато тичате, карате ски и извършвате други дейности на открито и при ниски температури, се постарайте да пазите главата си топла. Носете шапка, лента за глава или шал. На пазара вече има и шапки, изработени не само от памук и вълна, но и от функционални материали, които са подходящи за спорт. Сдобийте се с функционален модел, който не само ще топли главата ви, но и ще я предпази от излишно потене и неприятни капчици пот, падащи по лицето.

Ако обичате да спортувате и спортните занимания са важни за вас, със сигурност сте запознати със специалните свойства на функционалните материали. А ако не, време е да опитате и да направите всяка физическа активност по-приятна.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари