IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Л-карнитин, тренировките и отслабването

3 октомври 2022 15 30

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

За да имате отличен успех с тренировките, трябва да следвате няколко правила. Първото, разбира се, е да тренирате редовно. Второто – да осигурявате на тялото си нужното му за възстановяване време. Все пак обаче е нужно да следвате и балансирана диета. Част от нея може да включва и хранителни добавки. Особено полезни те могат да бъдат, ако се храните правилно и приемате здравословна храна.

Л-карнитин

Л-карнитин за отслабване на немската марка за спортни добавки ESN е друго вещество, което можете да приемате за по-голям фитнес успех. Той представлява специфична аминокиселина, която се състои от лизин и метионин. Но химичната ѝ структура няма особено значение за нас. По-важното, което ни интересува, е фактът, че L-карнитин може да ви помогне да отслабвате. От изключително значение е и за снабдяването на мускулите с достатъчно енергия за интензивни тренировки. Друго негово свойство е фактът, че подпомага и възстановяването. Според някои проучвания, L-карнитинът, приеман след тренировка, спомага за предотвратяването на мускулна треска.

Ако пък изберете ацетил ел-карнитин, то тогава ще си донесете и още някои други ползи. Той например подпомага паметта. Способства и за подобряване на мозъчната дейност. Ще ви помогне да сте по-концентрирани и да поддържате мотивацията си по време на фитнес режима си и хранителния си план.

Омега-3 рибено масло

Омега рибените масла съдействат за понижаване на риска от редица сърдечносъдови заболявания и съдействат за поддържане на добра спортна форма. Влияят върху процеса на натрупване на атеросклеротични плаки (основен патологичен фактор при болести на сърцето и съдовете), като съдействат за предотвратяването му. Освен това въздействат върху усвояването на глюкоза. Намаляват LDL холестерола, т. нар. „лош“ холестерол и с това си действие също влияят благоприятно върху сърдечносъдовата система. Предоставят също и противовъзпалителен ефект при ставни заболявания, допринасят за контрола над теглото. Онлайн магазинът VITAMAG.BG предлага качествено омега-3 рибено масло, което подобрява познавателните способности, паметта и концентрацията.

Алфа-липоева киселина

Най-добрата Алфа-липоева киселина е тази, която е с натурален произход и извлечена от растителни източници. Алфа-липоевата киселина е мастна киселина, определяна като „Най-мощният антиоксидант, познат на човечеството“. Тя представлява натурално сярно вещество, с жизненоважно значение за организма. Има мощно антиоксидантно действие, неутрализира влиянието на свободните радикали в организма и предпазва клетките от окислително увреждане. Освен това, подпомага отслабването и възстановяването на мускулите при нисковъглехидратно хранене. Именно такава е алфа-липоевата киселина на ZeinPharma. Тя е необходима още за производството на енергия и превръщането на глюкозата от въглехидратите в енергия.

Как се приемат хранителните добавки

Приемът на всяка от тези добавки зависи от различни фактори, но и трите следва да се приемат с достатъчно вода. На първо място, точният продукт, който ще изберете, идва при вас в определена концентрация. Съгласно това на опаковката ще пише какъв е препоръчителният дневен прием и по какъв начин се приема добавката. Не превишавайте указаното количество, повече не значи по-добре.

Като цяло, приемът на хранителни добавки сред фитнес средите е често срещано явление, поради факта, че те вършат работа. Горепосочените са главните три добавки при фитнес натоварване с цел отслабване. Те се използват за повишаване на енергията и издръжливостта и за стопяване на излишните мазнини. Естествено, трябва да са съчетани с подходящ режим на хранене и възстановяване.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари