IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei Watch GT 3 SE – умен часовник за всяка ситуация

7 декември 2022 11 30

Моделът съчетава усъвършвенствани технологии с елегантен дизайн и лек корпус

Снимки: Елена Кирилова/Investor Media Group

Снимки: Елена Кирилова/Investor Media Group

Живеем във време, в което хората обръщат все по-голямо внимание на здравето си и това е страхотно. До голяма степен тази мания се дължи не само на все по-богатата информация, с която разполагаме, но и на технологиите, които ни помагат да следим физическото си състояние както денем, така и нощем.

Истината е, че днес е достатъчно да имаме качествен умен часовник и той може да ни предложи море от ключови данни, които да ни помогнат да се грижим по-добре за себе си. Стъпвайки на тази идея, Huawei пусна на пазара своя нов модел часовник Huawei Watch GT 3 SE, който имахме шанса да тестваме.

С него компанията залага на комбинация от хубав дизайн и функционалност, предлагайки решение както за спортуващите и следящите здравните си параметри, така и за хората, които просто искат умен часовник, който да е достатъчно елегантен, за да пасва на всеки вид облекло.

Дизайн

Часовникът има 1,43-инчов AMOLED цветен дисплей. Той е разположен върху тежащо 35,6 грама тяло, което го прави изключително лек и удобен за ежедневно ползване. За сравнение моделът Huawei Watch GT 3 Pro например тежи 54 грама, GT 3 e 42,6 грама, а насоченият предимно към бегачите Runner модел на Huawei е 38,5 грама.

Екранът е с резолюция 466 x 466 пиксела с 326 ppi, благодарение на което може да показва повече детайли с по-голяма яснота.

Huawei1

Говорейки за дизайна, няма как да не споменем възможността за избиране на различни циферблати. През приложението Health на Huawei, през което можете да следите основните данни от часовника, можете да качите собствени снимки и изображения, така че да генерирате собствен циферблат, който да пасва перфектно на външния ви вид. От Themes секцията пък можете да изберете вече готов дизайн, който ви харесва. GT 3 SE поддържа и т.нар. портретен режим и предлага възможността за поставяне на портретна снимка на циферблата, с насложен за фон динамичен ефект.

От Huawei са помислили и за още една опция за избор спрямо личния стил – цветовете, в които се предлага часовникът. В случая имате избор между два варианта – Graphite Black, който виждате на снимките, както и Wilderness Green.

Спорт

Huawei Watch GT 3 SE е водоустойчив за потапяния до 50 метра за 10 минути, което го прави подходящ за ползване при плуване в плитки води или в басейни. Всъщност плуването е само един от над стоте спортни режима, които часовникът поддържа, така че устройството може да прави точни измервания при всякакви тренировки – от бягане и йога до каране на сноуборд и триатлон.

За бегачите е предвиден интелигентен план, наречен TruSport. Има над 100 спортни режима, включително 18 професионални такива. TruSport е разработен от Huawei алгоритъм, който предлага професионални насоки и съвети, за да помогне за по-доброто разбиране на ефекта от отделните тренировки. Така след бягане можете да получите информация за темпото, с което сте тичали, пулса, пробяганата дистанция, т.нар. Running Ability Index, показващ какъв е капацитетът ви на бягане, натоварването при тренировката, времето за възстановяване и още много.

Ако сте от активно спортуващите, със сигурност е важно да отбележим, че Watch GT 3 SE работи с над 60 приложения за тренировки, включително популярната Strava.

Музиката може да е обичайна част от тренировките на мнозина, ето защо часовникът поддържа Bluetooth връзка с телефона, от който можете да пуснете избрани от вас песни. Контролът става през екрана на часовника, така че да не се прекъсва тренировката.

Всички данни, които часовникът събира за вашите тренировки и физическо състояние, се събират и анализират в приложението Huawei Health, което споменахме. Него можете да изтеглите от App Store, ако ползвате телефон с iOS, или от AppGallery, ако сте потребители на Android. За тези с Android, от Huawei препоръчват първо да си свалите техния магазин за приложения, а след това самата услуга.

Huawei2

Здравни показатели

Независимо дали спортувате или не, часовникът може да ви ориентира в цялостното ви здравно състояние, като измерва редица показатели. На първо място Huawei Watch GT 3 SE има подобрен алгоритъм за следене на съня, като ползва технологията TruSleep 3.0, която предлага по-голяма точност в проследяването на отделните дази на съня като анализира множество параметри, базирани на движението на тялото, пулса и други. Часовникът дори оценява качеството на съня и може да покаже какви са навиците ни, включително къде е добре да направим корекции, за да се наспиваме по-добре. GTE 3 SE може да открие шест обичайни проблема със съня, като трудно заспиване, често сънуване, често събуждане и други.

Освен това часовникът може да проследява в детайли наситеността на кръвта с кислород чрез технологията TruSeen 5.0+, но може да дава повече информация за нивата на стрес, както и да следи месечния цикъл на дамите, давайки предупреждения и прогнози.

Не на последно място Huawei е работила с Китайската асоциация за превантивна медицина, с която е разработила възможността за управление на здравословния начин на живот. Така Huawei Watch GT 3 SE показва известия, за да напомня за създаването на добри и здравословни навици, които сме избрали да развием в себе си. Устройството може да ни напомня да пием по-често вода, кога да приемаме конкретни лекарства, да си лягаме рано и т.н. Идеята на компанията е, че технологиите могат да са полезни дори в създаването на навици без да са излишно натрапчиви. Процесът не само е персонализиран, но е и игровизиран чрез дневни предизвикателства, за да е още по-приятен.

Huawei3

Впечатляващи възможности

Една от най-приятните изненади в Huawei Watch GT 3 SE е продължителният живот на батерията. Часовникът може да издържи цели 14 дни при пълно зареждане при нормална употреба, а при много активно ползване – 7 дни.

Що се отнася до зареждането, тук има опция за безжично такова. Часовникът дори може да се зарежда от телефони на Huawei, които поддържат опцията за обратно безжично зареждане, така че можете да си гарантирате, че дори и в движение ще успеете да заредите устройството без да е необходим кабел.

Bluetooth връзката гарантира, че няма да пропускате важни обаждания и известия, а от екрана дори можете да пращате бързи отговори с текст и емоджита. Часовникът има памет, достатъчна, за да качите на него 500 песни и поддържа гласов асистент.

Освен че е красив и елегантен, Huawei Watch GT 3 SE предлага възможности за персонализация, следене на здравни и спортни показатели с абсолютна лекота. Той е чудесен спътник както в тренировките, така и в забързаното работно ежедневие, просто защото пасва на всяка ситуация.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари