IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как се почистват презрамките на бебешкото столче за хранене

17 май 2023 09 00

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Да разполагате с високо бебешко столче и да наблюдавате как детето се храни може да е мило преживяване, но всяка майка знае какъв хаос настъпва след това и колко много за почистване може да има. И ако табличката се почиства лесно и бързо само с мокра кърпа, а седалката може лесно да се отстрани и изпере, то нещата с обезопасяващите презрамки невинаги са толкова прости. По тях също могат да залепват храни, да остават петна и дори засъхнали корички, да влизат под катарамите и да пречат да поддържате изрядна хигиена на столчето.

Защо презрамките са толкова важни

Разбира се, че всяка част от бебешкото столче за хранене трябва да блести от чистота – това е начин да се грижите добре за здравето на бебето. Проблемът с презрамките може да се появи, ако те не са разработени така, че да се отделят от столчето. Обикновено можете да свалите калъфа на седалката и да го пуснете в пералнята, но невинаги имате възможност да направите това с презрамките. И тъй като те са изработени от текстил, това означава, че попиват храна, задържат петна, в тях се развиват бактерии и дори мухъл. Често минават през кожата на детето и могат да я раздразнят. Ето защо имат нужда от специално внимание, за да останат чисти.

С какви препарати да почистите презрамките

Най-лесният начин да премахнете храната от презрамките е да използвате обикновен препарат за миене на съдове. Той разгражда добре мазнините и ще успее да се справи с повечето петна. Но може да е трудно да го изплакнете, тъй като се разпенва много.

Някои родители предпочитат да почистват със сода бикарбонат. Това решение е по-безопасно, но може да не е достатъчно силно, за да се справи с всички петна. Ако не изплакнете добре, презрамките на вашето столче за хранене ще останат твърди и ще дразнят кожата на детето.

Можете да си направите по-силен домашен препарат, като смесите бял оцет и сода бикарбонат в равни количества. Сместа ще шупне, но ще ви позволи да почистите по-дълбоко петната, още повече че оцетът също така убива някои микроби.

Ако не можете да отстраните презрамките, изтрийте ги внимателно с някой от препаратите и мека четка, след което изплакнете обилно с вода и оставете да изсъхнат добре.

Колко често се почистват презрамките

Не е нужно да перете презрамките всеки ден, но е добре да го правите веднъж седмично или в моментите, в които по тях е попаднала твърде много храна.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари