IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Автентичният вкус на Италия в дома ви: Tchibo Еспресо от Сицилия и Еспресо от Милано

4 май 2011 11 48

Истинските познавачи знаят, че автентичното еспресо има две характерни вкуса – силен и наситен

Снимка: Tchibo

Снимка: Tchibo

Кафе експертите на Tchibo ще зарадват любителите на кафето с два нови вида еспресо: Tchibo Еспресо от Сицилия и Еспресо от Милано и ще внесат стил и удоволствие в дома ви. Истинските познавачи знаят, че автентичното еспресо има две характерни вкуса – силен и наситен в южната част на Италия и фин, с лек плодов характер в Северна Италия.

В много ресторанти еспресото се предлага като идеален завършек на добрата храна – при това положение едва ли е изненадващо, че тази малка тъмна напитка се радва на постоянно нарастващ брой почитатели. В същото време малцина са тези, които знаят, че вкусът на еспресото е различен в различните части на неговата родина – Италия.

Докато в Северна Италия предпочитат еспресо с фин и лек плодов вкус, на юг италианците обичат да пият настина силно еспресо.

Tchibo Еспресо от Милано е съвършена селекция от Арабика в типичен италиански стил, допълнително обогатена от бавния процес на изпичане на Tchibo. Tchibo Еспресо от Милано разгръща типичния северно италиански елегантен вкус с неговия лек плодов характер и нюанси на тъмен шоколад.

Tchibo Еспресо от Сицилия е изящна комбинация от подбрани зърна Арабика и Робуста, обогатени от процеса на изпичане на Tchibo. Тази внимателно подбрана селекция, съчетана със специфичната технология на изпичане, дава на Tchibo Еспресо от Сицилия характерния за Южна Италия силен, наситен с тъмни нотки вкус и плътен аромат.

Независимо кой вкус ще изберете, с всяка чаша еспресо ще се насладите на типична италианска атмосфера и плътна кадифена пяна. И за двата вида от напитката експертите на Tchibo подбират само най-добрите и ароматни сортове кафе от цял свят. Те поставят акцент върху изключителната прецизност по време на характерното италианско продължително изпичане. Зърната се пекат на по-ниска температура, но за по-дълго в сравнение с обикновеното кафе, в което се крие и тайната на съвършеното кафе изживяване.

Достъпни за различен начин на приготвяне, двата вида Еспресо от Милано и Еспресо от Сицилия ще се предлагат в опаковки от 250 гр мляно и 1 кг на зърна.

Сега Tchibo ви дава възможността да спечелите екскурзия до най-романтичния град в света с аромат на еспресо – Венеция, като отговорите на 5 въпроса.

(П.П.)

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари