Имаме страхотна новина за любителите на шоколада. Ако все още имате задръжки да го хапвате, тъй като е калоричен, учените ви дадоха още една причина да ги забравите за момент, тъй като потвърдиха полезните му свойства.
Сладкото изкушение е богато на антиоксиданти вещество и предпазва от рак на дебелото черво. Изследването на специалисти от Института за технология на храните и храненето е поредното, което потвърждава ползата за здравето от какаото.
След експеримент с плъхове е установено, че какаото съдържа вещества, които възпрепятстват развитието на ракови клетки, засягащи дебелото черво. Изследователите са установили, че при гризачите, в храненето на които било включено какао, се наблюдават понижен брой предракови лезии в сравнение с контролната група.














Пламен Донев: Увеличение на осигурителната вноска ще доведе до разширяване на сивия сектор
Зеленски: Мирът с помощта на САЩ е приоритет за Украйна
Атанас Божилов отново безапелационен - записа поредна победа на SENSHI 29
Дончо Барбалов: Не е фатално, ако бюджетът не бъде приет до Коледа
Почистването на орбитални отломки може да се превърне в печеливш бизнес
Съоснователят на Neuralink стартира проект, който може да промени човешката еволюция
Роботът Optimus е усвоил бягането, движейки се почти като човек
Открита е уязвимост в механизма за възстановяване на ДНК на раковите клетки
Барса се разправи с Бетис, Акулата наниза хеттрик
Трилър в Англия! Лийдс спря Ливърпул в рядко виждано шоу
Обявиха програмата на Мондиал 2026 по дни и часове
Интер прегази Комо 4:0
Дневен хороскоп за 7 декември, неделя
Седмична таро прогноза за 8 – 14 декември
Любовен хороскоп за 8 – 14 декември
„Атомни навици. Наръчник за постигане на мечтания живот“ от Джеймс Клиър
Хранителен режим при Хашимото
Стартират нови национални програми за скрининг на колоректален и цервикален рак
Защо корейското кимчи е полезно за имунната система?
Инфекция с Campylobacter при деца – как да я разпознаем?
Остави коментар