IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шоколадът пази от рак

30 януари 2012 11 15

Помогнете на дебелото си черво, като напълните организма си с антиоксиданти, съдържани в какаото

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Имаме страхотна новина за любителите на шоколада. Ако все още имате задръжки да го хапвате, тъй като е калоричен, учените ви дадоха още една причина да ги забравите за момент, тъй като потвърдиха полезните му свойства.

Сладкото изкушение е богато на антиоксиданти вещество и предпазва от рак на дебелото черво. Изследването на специалисти от Института за технология на храните и храненето е поредното, което потвърждава ползата за здравето от какаото.

След експеримент с плъхове е установено, че какаото съдържа вещества, които възпрепятстват развитието на ракови клетки, засягащи дебелото черво. Изследователите са установили, че при гризачите, в храненето на които било включено какао, се наблюдават понижен брой предракови лезии в сравнение с контролната група.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари