IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 основателни причини да си смените фитнес залата

21 ноември 2014 10 41

Не се примирявайте с мръсна среда, с безполезни инструктори и със счупено оборудване

Снимка: muscleandfitness.com

Снимка: muscleandfitness.com

Фитнес залата, която посещавате два-три или повече пъти в седмицата, трябва да бъде място, в което да се чувствате добре и в което да има смисъл да прекарвате времето си.

Днес има изобилие от фитнес зали и спортни центрове, като едни от тях са супер модни, други са доста надценявани, а трети – подозрително евтини. Не се примирявайте с мръсна фитнес зала, пълна с безполезни инструктори и счупено оборудване.

Не забравяйте, че винаги имате избор. Ето и списък на 6-те причини, заради които си заслужава да изневерите на своята фитнес зала:

1. Счупено/старо оборудване

Ако вашият фитнес е пълен с уреди, които отдавна не работят или не са надеждни за използване, тъй като все нещо по тях се разпада, може би е време да си потърсите нова фитнес зала.

2. Мръсна среда и оборудване

Уредите трябва да бъдат не само надеждни, но и чисти и модерни. Не става въпрос те да имат лъскав външен вид, но да изглеждат поддържани и хигиенизирани. Фитнес залите са пълни с потни хора и затова общата хигиена в тях е много важна за комфорта на посетителите. Уредите и подът трябва щателно да бъдат чистени от персонала и редовно да бъдат дезинфектирани, за да се избегне пренасянето на вируси и микроби, които обичат влажна среда.

3. Задушен, тесен фитнес

Освен добро оборудване, вашият фитнес трябва да е просторен, за да чувствате свобода и да можете да дишате спокойно, а не да се потискате от клаустрофобия. Пространството е важно и ако фитнесът е доста посещаван – ако е тясно, няма да можете да се движите без да се притеснявате, че ще се бутнете в друг човек или машина.

4. Груби или безполезни служители

Служителите във фитнес залите трябва да са приветливи и готови да ви помогнат, ако имате някакви въпроси или желания. Персоналът трябва да е достъпен и да е полезен за своите клиенти. Трябва да има инструктор, който дори и без допълнително заплащане да ви дава някои насоки за тренировката.

5. Посещавате прекалено скъпа/евтина фитнес зала

Не всеки фитнес си струва парите. Има смисъл да давате по-висока цена за карта или тренировка, ако фитнесът ви е наистина удобен и е близо до дома или офиса ви, ако атмосферата там ви е приятна и наистина успявате да тренирате ефективно.

6. Вие сте най-добре изглеждащият човек в този фитнес

Първо, ако това е така, поздравления! И все пак, ако вие сте най-добре сложеният човек в този фитнес, вие няма да имате мотивация да се развивате. Търсете си спортна зала, пълна с хора, които изглеждат по-добре от вас или имат повече опит от вас във фитнеса. Те ще ви дърпат напред.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари