IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се справим с ранното ставане

14 август 2015 06 13

7 начина да подобрите сутрешната си рутина

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Не можете да понасяте звука на алармата си рано сутрин или слънчевите лъчи, проникващи в стаята ви? Е, това може да се промени!

Само защото не сте „сутрешен“ човек не означава, че не можете да си създадете сутрешен режим, който да ви превърне в рано пееща от щастие птица.

Съветите по-долу ще ви помогнат да се превърнете в „най-добрия приятел на сутринта“, което само по себе си ще направи всеки ваш ден по-пълноценен и позитивен.

1. Разтягане

По време на сън тялото ви се намира в неподвижно състояние в продължение на часове, което често води до схващане на някой мускул или болки през целия ден. Затова е важно всяка сутрин да отделяме по няколко минути за разтягане. Това може да послужи като сутрешна загрявка и  да ви подготви за дългия ден.

2.  Вместо млечни продукти на закуска, приемайте протеини

Мляко с  мюсли е сред най-често консумираните храни на закуска, но определено не е и най-добрият избор. Храната е горивото, с което зареждаме нашето тяло. Затова е изключително важно правилно да подберем хранителните вещества, които да ни държат активни през целия ден. Опитайте с по-богата на протеини закуска - например яйца. Така тялото ви ще работи по-усилено, за да преработи храната, което, от друга страна, ще държи очите ви отворени и ще ви набави с енергията, от която се нуждаете.

3. Подгответе се за сутринта от предната вечер

Прекарването на няколко минути вечер за подготовката за следващия ден може да ви спести значително време сутринта. Всяка вечер, преди да се гмурнете под завивките, отделете малко време, за да изберете дрехите си за следващия ден и си направете кратък списък с нещата, които трябва да свършите. Това не само ще ви спести време, но и ще ви избави от сутрешната паника, в която изпадате.

4. Спортувайте рано сутрин

Спортът ни прави по-здрави, по-силни и в общи линии увеличава дните ни на тази земя. Това е твърдение на милиони доктори, гурута, психолози и въобще всякакви експерти в здравната сфера. Ако имате нужда от още една причина, погледнете всички успели и известни хора, които спортуват преди закуска.

Примери са Ричърд Брансън и Лорд Алън Шугър. Не само, за да изглеждате добре, но и за да се чувствате добре през целия ден - започнете да се движите рано сутрин.

Снимка: iStock


5. Събудете се в добро настроение.

Силното бръмчене няма да ви помогне да се събудите в „правилната страна на леглото“. С други думи, това е достатъчна причина да мразим ставането рано и да се събуждаме в лошо настроение. Затова опитайте, когато настройвате алармата си да изберете любима мелодия вместо неприятен шум. Така ще се събудите от сън по един много по-приятен и лек начин, а мисълта за предстоящата аларма няма да е така ужасяваща.

6. Чаша с вода на гладно

Пресъхналата уста рано сутрин може да се окаже върха на айсберга. Останалата част от тялото ви също е дехидратирано след сън. Съветваме ви да започнете деня си с чаша вода - това е най- освежаващото събуждане за вашите мускули и органи.

Снимка: iStock

7. Станете от леглото с позитивна нагласа

Психическата нагласа на човек не е нещо материално, но определено е нещо безценно. Положителното настроение е това, което може да направи целия ви ден различен, особено, ако сте се събудили с него.

Ако със събуждането си сутрин вашите мисли са положителни и си кажете „Ще имам един страхотен ден“ вие ще поставите една положителна нотка, която ще ви следва като тон през целия ден.

Автор: Виолета Узунова

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

анон ( преди 8 години )