IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Диета с боб, грах и леща, за вегетарианци

4 април 2016 05 00

Тези варива носят чувство за ситост

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Ако искате да влезете във форма през пролетта и избягвате консумацията на месо, може да заложите на вегетарианска диета с боб, грах, леща и нахут.

Според канадски експерти, тези варива помагат за стопяването на телесното тегло, а в същото време и да го задържат, съобщава „Дейли експрес“.

Лекарите от болница „Сейнт Майкъл“ в Торонто са стигнали до извода, че дори приемането на 130 грама на ден от тези храни, води до отслабващ ефект.

Причината за това се крие във факта, че тези ястия създават чувство за ситост. Също така експертите са убедени, че те помагат да се намали „лошия“ холестерол.

Резултатите от изследването са в следствие на 21 клинични теста. Участниците са общо 940 мъже и жени, които са прибавили към дневното си меню поне 130 грама от тези храни.

Според ръководителя на изследването, доктор Ръсел де Соуса, около 90% от хората на диета възвръщат предишното си тегло, заради невъзможността да се преборят с чувството си за глад.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари