IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

6 храни, които диетолозите не ядат

18 май 2016 05 00

Плодово мляко, фрешове и още

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Сьомга, белтъци и кейл – знаем, че тези продукти са неизменна част от менюто на диетолозите. Но какво никога няма да видим в техните чинии?

Ето 6 храни, набедени за полезни, които те винаги избягват:

1. Плодово кисело мляко

Взимайте си чисти кисели млека. После им добавете естествен подсладител, семена и ядки. Не взимайте готовите плодови. Те са пълни със захар. Някои имат толкова захар, колкото и вафла.

2. Зеленчукови чипсове

Диетолозите стоят далеч и от зеленчуковите чипсове, набедени за здравословната алтернатива на картофените. Само че съдържанието им е в пъти по-дълго – те са пълни с картофено или царевично нишесте, оризово и соево брашно. Като калории са идентични с картофения чипс. Ако искате зеленчуков чипс, по-добре си направете сами.

3. Диетично фъстъчено масло

Диетичните фъстъчени масла най-често имат по-малко калории и мазнини. Това обаче не ги прави по-полезни, защото са пълни с химии. Диетолозите винаги купуват истински продукти.

4. Готови салатни дресинги

Те са пълни с обработени и хидрогенирани мазнини, захар, фруктозен сироп и оцветители. В тях няма нищо естествено. По-добре си направете сами със зехтин, лимон, морска сол, подправки.

5. Пълнозърнест хляб

Той е пълен с подобрители и консерванти. Освен това гликемичният му индекс е 70. Кръвната захар скача от него, което води до инсулинов отговор.

6. Фрешове

Въпреки че съдържат много витамини, захарта в тях е твърде много. Освен това фибрите от плодовете се разрушават. И последно: тялото не може да усвои наведнъж толкова много витамини и минерали.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари