IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В дамската чанта повече бактерии, отколкото на тоалетна чиния

1 юни 2016 09 00

Вижте полезни съвети как да я поддържате чиста

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Вътрешността на средностатистическата дамска чанта съдържа повече бактерии, отколкото една дъска на тоалетна, установи германски научен екип, цитиран от в. „Метро“.

Този дамски атрибут, ако не е бил съвестно почистван и дезинфекциран, може да съдържа 10 хиляди различни вида бактерии. А това го прави по-заразен от една дъска на тоалетна.

Изданието отбелязва, че хората по-често си чистят тоалетните, отколкото дамските чанти.

В дамския аксесоар често се бърка с немного чисти ръце. Учени от университета в Колорадо установиха, че по дланите ни виреят около 4700 различни вида бактерии. Докосвайки се до предметите в дамската чанта и до нейната вътрешност, те я заразяват.

Изданието дава някои полезни съвети как да се запази чистота в нея.

Ако ще се пренася храна, тя трябва да е поставена в добре затворена кутия. В тоалетната е по-добре дамската чанта да се окачва на дръжката на вратата, отколкото да се оставя на пода. Всякакъв боклук трябва да бъде отстраняван бързо от нея.

Препоръчва се измиването на ръцете, преди да се бърка в нея, и редовно да се почиства. Най-мръсните неща в дамската чанта са свързани със старите опаковки крем за ръце – само те натрупвали повече бактерии, отколкото дъската на тоалетната чиния.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари