IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Чаят от ройбос – подцененият брат на кафето

8 август 2016 05 00

Намалява риска от сърдечносъдови заболявания и дори рак

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Чаят от ройбос набира популярност като вкусна и полезна напитка. Консумиран в Южна Африка векове наред, той е станал разпознаваем и любим по целия свят.

Използва се като безкофеинова алтернатива на черния и зеления чай, но и като добавка към тях.

Чаят от червения храст напоследък се преоткрива заради антиоксидантните му свойства. Той е източник на аспалатин и кверцетин, които помагат на клетките да се предпазват от увреждане от свободните радикали.

В дългосрочен план това означава намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания и дори рак. Регулира кръвното налягане, нивата на холестерола и кръвната захар.

Доказано е също така, че чаят от ройбос има благоприятно влияние върху хора, страдащи от сенна хрема, екземи или астми.

Чаят от ройбос е приятен за пиене дори и студен, което го прави подходящ за сезона. Може да го прибавите или към любим ваш билков букет, или да го пиете самостоятелно с лъжица мед и изстискан лимон.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари