IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забележителни достижения и апаратура без аналог

25 ноември 2016 12 00

БТЛ Индъстрийз с участие на традиционната Конференция по спортна медицина: за научния прогрес и неограничените възможности на новите технологии

Забележителни достижения и апаратура без аналог

С огромен успех приключи 14-ата поред Конференция по спортна медицина по актуални теми, организирана от Медицинската комисия на Българския футболен съюз, която се състоя на 21 ноември в конферентната зала на спа-комплекс „Царско село“ в София.

Безспорно най-голям интерес предизвика щанда на БТЛ, на който бяха изложени уредите: High Intensity Laser, Shockwave и TR-Therapy, които са неизменна част от днешната спортна медицина и способстват за бързо и качествено възстановяване. Те имат мощен и мигновен обезболяващ ефект, който позволява на спортистите да продължат тренировките си възможно най-бързо след контузии, както и да поддържат отлично физическо състояние преди предстоящи състезания или мачове.

Друг иновативен уред на БТЛ, с който участниците в конференцията се запознаха, е апаратът за пасивно раздвижване на долен крайник – CP Motion, който е много ценен по време на възстановителния период след оперативни интервенции или фрактури, синоним за най-добро изживяване и ефективност.

БТЛ отдавна оказва адекватна помощ на спортисти и в международен план. Освен на олимпиадата в Рио през 2016 г., компанията лидер в производството на медицинска апаратура спомогна за доброто представяне и на отборите на Чехия и Португалия на европейското по футбол, които разчитаха на уредите ѝ за бързо възстановяване след контузии и неинвазивни облекчаващи терапии.

Научният форум се превръща в традиция

За поредна година, състоялото се събитие доказа необходимостта от подобни мероприятия, където актуални теми от сферата на медицината се дискутират, презентират се най-новите тенденции и се предлагат модерни и ефективни методи за лечение. Естествено, напредък в медицината не би бил възможен без наличието на високотехнологична апаратура. Именно на това акцентира изложбената част, където гостите имаха възможността да се запознаят с последните иновации на пазара в помощ на физиотерапията и рехабилитацията.

Богатата и разнообразна програма не остави никого да скучае

В програмата на конференцията бяха представени презентации на различни теми, тясно свързани със спорта и спортистите – как да подобрим спортните си постижения, като да се предпазим от контузии; авангардни техники в травматологията и ортопедията; неинвазивно атравматично лечение на гръбначни изкривявания, скринингови програми за предпазване от внезапна сърдечна смърт при млади спортисти и др.

Успехът на конференцията бе потвърден от всички участници, които бяха единодушни в твърденията си, че спортната медицина в България се развива с бързи темпове и може адекватно да отговори на нуждите както на родните, така и на чуждестранните спортисти.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари