IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 храни за повече енергия

13 март 2017 13 20

Особено ценни в следобедните часове

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Часовете около и след обяд често са критични по отношение на умората. Понижената енергия в тази част на деня обаче може да се дължи и на храната, която консумираме. За да се предпазим от този ефект, е препоръчително в менюто си да включим тези закуски.

1. Няколко парчета черен шоколад

Това е сред вкусните начини да повишим енергията си. Трябва да се насочим към тези видове черен шоколад, които имат най-високо съдържание на какао, тъй като в тях има и най-много антиоксиданти.

Какаото подобрява настроението, а също така съдържа и кофеин, който може да ни ободри.

2. Корен от джинджифил

Джинджифилът отваря синусите и подобрява кръвообращението, затова малки количества от него могат да ни „вдигнат на крака“ в критичните моменти. Коренът също така има и противовъзпалителни свойства, което е изключително полезно при стрес и недоспиване. И двата случая могат да са причина за възпалителни процеси. Джинджифилът може да се консумира и под формата на чай.

3. Цитрусови плодове

Те имат ободряващ ефект върху организма. Ако не разполагаме с време да се насладим на прясно изцеден портокалов сок, можем да изстискаме няколко капки лимон в чаша топла вода. Напитката има бърз освежаващ ефект.

4. Ябълка с бадеми

Ябълката осигурява естествена захар, която организмът използва за гориво, а в допълнение получаваме и фибри, с чиято помощ енергията се освобождава бавно. Бадемите са идеален източник на протеини и магнезий – минерал, повишаващ енергията в клетките.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари