IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плодовото смути побеждава пролетната умора

22 март 2017 09 20

Ето съветите на хранителния консултант Яна Данаилова

Снимка: Bulgaria ON AIR

Снимка: Bulgaria ON AIR

След зимната депресия, пролетната умора със сигурност не е нещо, което бихме желали. Нутриционистът, хранителен консултант и инструктор по йога Яна Данаилова показа в предаването „България сутрин“ как да я избегнем чрез здравословно плодово смути за закуска.

„През зимата сме лишени от доста витамини, минерали, свежи плодове и зеленчуци и това неминуемо се отразява както на нашето настроение и здраве, така и на нашия имунитет“, обясни Данаилова в ефира на Bulgaria ON AIR. „Затова ще покажем как може да възстановим здравето си с наличните на пазара свежи плодове и зеленчуци.“

За смутито Данаилова беше приготвила магданоз, копър, пшенична трева, коприва и лапад и екзотични плодове. Тя първо изцеди фреш от зеленолистните, с който да се миксира смутито.

„Моята препоръка е да се възползваме от свежите зеленчуци, които в момента излизат на пазара – пресен спанак, коприва, киселец, лапад“, каза Данаилова в студиото на Симеон Белев.

След това нутриционистът изчиства парче ананас и го нарязва на кубчета, поставя го заедно със спанака (в цялото му състояние) и с мандарина в блендера. Към тях се добавя манго и лайм – без кората. Основата на смутито е вода от кокосов орех, може да се добави и част от „месото“ на самия орех. Накрая сместа се обогатява с годжи бери и бяла черница. Добавя се кашу и сурово какао, както и кълнове от броколи.

Яна Данаилова добави и енергийни супермиксове, които сама приготвя, съдържащи пчелен прашец, канела и водорасли в съвсем малки количества.

Накрая зеленолистният фреш се изсипва заедно с плодовата смес в блендера и се смила, след което се изсипва в подходящи за смути чаши и се консумира.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари