IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да отслабнем с тичане: Какво трябва да знаем?

23 март 2017 09 20

За храненето и тренировката

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Редовното тичане може да бъде ефективно решение както за тонизиране и стягане на тялото, така и за стопяване на излишните мазнини. Има няколко елемента по отношение на тичането, които допринасят за загубата на излишно тегло и е добре да ги имаме предвид, ако това е целта ни.

За начинаещите е полезно да знаят, че ефективната тренировка включва интензивни упражнения, които да бъдат допълнение към по-дълго и възстановително тичане. Ключовият момент е да се балансира между тях.

Освен това, трябва да се уверим, че приемаме достатъчно калории, но не прекалено. Когато попадне в организма, храната се превръща в енергия, затова е важно да се снабдим с гориво за тренировката. Не бива да позволяваме да прегладняваме. Препоръчително е да хапнем лека храна около час преди тренировката.

Не бива да забравяме да комбинираме тренировката. Тичането работи за определена група мускули, но не трябва да пренебрегваме останалите. Силовите тренировки са важни за загубата на килограми, а също така могат да ни предпазят от травми.

За укрепване на горната част на тялото от полза може да бъде набирането на лост. Това упражнение работи за мускулите на гърба. Препоръчително е да изпълним 3 серии по 10 – 12 повторения.

За да подсилим ядрото на тялото, може да се изпълнят упражнения, при които има понижаване и повдигане на краката. Те се изпълняват докато сме в легнало положение. Те укрепват коремните мускули. Препоръчително е да се изпълнят 3 серии по 10 повторения всяка.

Долната част на тялото може да се тренира с клекове, докато държим умерена тежест. По този начин се натоварват седалищните мускули, както и тези на краката. Препоръчително е да се изпълнят 3 серии, като всяка се състои от 10 повторения.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари