IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Деми Ловато разяри феновете си – рекламира вреден чай

28 април 2017 09 10

Звездата ги призовава да се присъединят към режима за отслабване

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Деми Ловато понесе критики заради рекламиране на детоксикиращ чай, който „изгаря мазнини“. Причината за нападките срещу нея е, че напитката съдържа слабително с потенциално опасни странични ефекти.

Певицата публикува снимка в Instagram във вторник, на която позира с бутилката чай и призовава феновете си да се присъединят към 30-дневната програма за детоксикация.

Почитателите ѝ обаче побързаха да посочат, че чаят, за който се твърди, че ускорява метаболизма и предотвратява подуването на корема, съдържа сена, известна още като „майчин лист“. Това е лаксатив, за който здравните служители обясняват, че е билка, която дразни дебелото черво и отстранява важни вещества от червата.

Фенове на 24-годишната певица я обвиняват за съобщенията, които изпраща, насърчавайки здравословното тегло, докато рекламира рисков за здравето продукт за отслабване.

Майчиният лист е одобрен от Администрацията за лекарствата и храните в САЩ като слабително средство за третиране на запек или за изчистване на червата преди колоноскопия.

Различни медицински общности обаче предупреждават билката да не се използва за продължителен период от време. Към тези препоръки се присъединяват и Националния институт по диабет и храносмилателни и бъбречни заболявания, Американската асоциация на билковите продукти и Американското дружество за борба с рака.

Те поясняват, че активните съставки дразнят лигавицата на дебелото черво, причинявайки мускулни контракции. Тъй като билката стимулира червата, тя може да доведе до газове, подуване на корема, спазми и диария.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари