Може ли текилата, с която много хора обичат да се забавляват, да бъде полезна за здравето ни? Сигурно повечето от нас ще отговорят с „не“ и ще се опитат да си спомнят за последното си напиване с нея. Учени от Мексико обаче са открили, че е напълно възможно. Оказва се, че пиенето на алкохолната напитка в определени граници може да подобри здравината на нашите кости.
Изследователите са открили, че в растението синьо агаве, от което се прави популярната текила, има вещества, които помагат на костите да усвоят по-добре калция и магнезия. Комбинацията от двете вещества подсилва костната структура.
„Консумацията на естествените растителни захари или фруктани повлиява благоприятно чревната микрофлора и подпомага образуването на нова кост дори и при наличието на остеопороза“, коментира д-р Мерцедес Лопес от Центъра за изследвания и анализи в Мексико пред списание „Science Daily“.
Повече по темата може да намерите на Puls.bg