IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 висококалорични храни, които помагат да отслабнем

8 юни 2017 08 20

Те съдържат ценни вещества

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Едва ли за някого е тайна, че намаленият прием на калории е правилният път към отслабването. Това обаче невинаги е точно така. Според диетолози някои висококачествени храни с високо съдържание на калории всъщност могат да бъдат от полза в борбата с излишното тегло. Те споделят кои са висококалоричните храни, които са с богато съдържание на ценни вещества и могат да ни помогнат да стопим килограмите.

1. Авокадо

В една трета от авокадото могат да се открият 80 калории, но в него има и почти 20 витамина и минерала плюс 3 г фибри. Висококалоричният плод е богат на калий, както и на мононенаситени мазнини. Заедно с фибрите, тези мазнини оставят чувството за ситост за по-дълго време, намалявайки глада през целия ден.

2. Жълтъците на яйцето

Ако се опитваме да отслабнем, изборът на яйчен белтък вместо цялото яйце може да изглежда като лесен начин за намаляване на приема на калории, но това не е ефективна стратегия в дългосрочен план. Всъщност жълтъците на яйцето съдържат важни хранителни вещества като витамин А, В-витамини, К2 и холин.

Тези хранителни вещества спомагат за поддържането на метаболитната функция и здравето на щитовидната жлеза, а те са от решаващо значение за отслабването.

3. Ядки

Когато имаме за цел да свалим излишни килограми, шепа ядки за закуска са чудесен избор. Те съдържат протеини, фибри и моно- и полиненаситени мазнини, които също ни оставят заситени за по-дълго. Най-хубавата част е, че всички видове ядки са чудесни за загуба на тегло.


Все пак не бива да прекаляваме и с количеството, което консумираме.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари