IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тези 3 навика пречат да отслабнем

11 август 2017 12 20

Чаша вино на ден е полезна, но

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Всеки от нас има своите навици, свързани с храненето, някои от които са сред малките удоволствия в живота ни. Вероятно не можем да изядем банан без фъстъчено мало върху него или обядяваме по-късно през деня. 

Макар тези конкретно да не крият никакви рискове, други могат да осуетят усилията ни да свалим излишното тегло. Диетологът Джесика Кордин от Ню Йорк казва, че отслабването е като оркестър - всичко трябва да бъде на правилното място в точното време. 

От кои навици е добре да се откажем, ако искаме да премахнем излишните килограми?

1. Не пропускаме ежедневната чаша вино

Доказано е, че консумацията на малко количество вино е полезна за здравето, но е доказано също така (от практиката), че вкъщи наливаме доста повече. Би трябвало една бутилка от 750 мл да ни стигне за 5 дни, ако пием само по една чаша всяка вечер. 


За сълажаление, виното е калорично и също така увеличава апетита. 

2. Пропускаме хранения

Разбираемо е. Понякога е много натоварено на работа и забравяме за обяда. Това обаче може сериозно да навреди на усилията да отслабнем, най-вече защото прегладняваме и преяждаме вечер. 

3. Обичаме сметаната и захарта в кафето

Тези съставки правят вкуса на кафето невероятен, или поне за някои хора, но те също са във вреда в борбата с теглото. Ако не можем да се откажем от тях изцяло, да опитаме да намалим количеството им, тъй като отнема време, преди вкусовите рецептори да се приспособят. 

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари