fallback

Повече мазнина в салатата, за да се усвоят витамините

12 October 2017 09:10

Ефектът се постига и с ядки и сирене, казват учени

Снимка: Reuters

Учени съветват да слагаме повече олио или зехтин в салатата, защото така витамините се усвояват по-добре, съобщи Интернешънъл бизнес таймс.

Ефектът може да се постигне и с други източници на мазнини, като ядки и сирене. Оптималното количество е 32 грама мазнина, което е равно на две супени лъжици.

Мазнините подобряват усвояването на осем полезни съставки, сред които витамините А, Е и К, които предпазват от рак и подобряват зрението. При двойно количество мазнина се удвоява и усвояването на витамини.

Автор на статията:
Петя Славова
Сподели
зеленчуци витамини зехтин салата
0 коментара
fallback