fallback

Тиквата е пълна с полезни вещества и никакъв холестерол

01 November 2017 06:00

С високо съдържание на витамин С и витамин Е

Снимки: Istock

Тиквата носи комплексни ползи за здравето, лишаването от които спокойно можем да определим като престъпна небрежност. В сезона на тиквите и покрай сякаш малко насила наложен и изопачен празник на тиквата, нека припомним огромното значение на този иначе традиционен за родната трапеза плодов зеленчук.

Тиквата е богата на редица хранителни и биоактивни вещества – въглехидрати (по-голяма част от които са във вид на полезни фибри), белтъчини, витамини и микроелементи. Изключително предимство на тиквата е, че е много бедна на прости захари, а съответно и на калории. Като бонус, дори прекаляването с тиквата няма да се отрази негативно на липидния ни профил, защото тя не съдържа холестерол.

Автор на статията:
Анна Дантева
Сподели
фибри витамини имунна система тиква тиквени семки намаляване на холестерола
0 коментара
fallback