IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са първите мерки при упорита кашлица?

14 ноември 2017 06 00

Този проблем задължително изисква лекарска консултация

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Упоритата кашлица е проблем, който изисква задължителна лекарска консултация, както поради опасните усложнения, така и поради сериозните подлежащи причини за нея.

Затова самолечението не е препоръчително в никой случай. Добре е обаче да знаем как можем да допълним назначената от лекар терапия.

За целта можем да разчитаме както на лекарствени средства, продавани без рецепта, така и на продукти от народната медицина и дори на няколко чисто практични домашни мерки, с които да улесним откашлянето. В повечето случаи допълването на лечението с такива средства значително ускорява справянето с упоритата кашлица във всяка възраст.

При упорита кашлица – 6 мерки за допълващо и домашно лечение

Упоритата кашлица, независимо дали суха, или влажна и отхрачваща, носи своите неудобства и през деня, и нощес. Затова е добре мерките за облекчаването ѝ да са с траен ефект. Такива предлага както традиционната, така и природната медицина.

Лекарствените средства за облекчаване на упорита кашлица са изключително разнообразни, но действието им зависи от индивидуалните особености на всеки пациент. Много лекари споделят, че голяма част от пациентите обичат всеки път, когато ги измъчва упорита кашлица, да се доверяват на един и същ продукт, от чийто ефект са доволни на база на предишни боледувания. Важно е всеки да открие подходящия за себе си продукт. С най-широк спектър на действие сред свободно продаваните лекарства за кашлица са 2 типа от тях:

Експекторанти – това са т. нар. откашлечни медикаменти. Те стимулират движението на ресничестия епител на дихателната лигавица и улесняват извеждането на натрупания върху тях секрет. Препоръчват се при влажна кашлица;

Повече за първите мерки при кашлица четете на Puls.bg

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари