IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Някои полезни алтернативи на бялата захар

21 ноември 2017 06 00

Които са дори по-сладки от нея

Снимка: pexel.com

Снимка: pexel.com

Бялата захар е най-универсалният подсладител, който човечеството използва още от древността. Не е нужно, нито пък би било доказано достоверно бялата захар да се анатемосва и отрича напълно като вреден продукт. За поддръжниците на здравословното хранене обаче е огромно улеснение възможността да ползват естествени заместители на бялата захар, а не синтетични подсладители с недоказана безопасност.

Съществуват няколко изцяло природни алтернативи на бялата захар, които днес може да се намерят много лесно. Те са едновременно по-сладки и по-полезни от нея. В допълнение производството им е по-екологично, а степента на допълнителна обработка – по-ниска. Тези ползи са напълно достатъчни, за да компенсират по-високата цена на тези продукти.

Мед

Най-древният подсладител, доказал ползите си през вековете. Не е известно защо в миналото се е стигнало до момент захарта да се наложи като алтернатива на меда, но никога не е късно той да възвърне позагубените си позиции. За разлика от бялата захар медът е богат на широк спектър от витамини и антиоксиданти, укрепващи комплексно организма. Единствената основателна причина някой да предпочита захарта пред меда биха били чисто вкусовите различия.

Кои са останалите може да научите на Puls.bg

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари