fallback

Трябва ли да накисвате суровите бадеми преди консумация?

07 December 2017 06:00

Мнозина ги посочват като суперхрана

Снимка: Istock

Добре познато е схващането, че ядките са най-полезни, когато се консумират сурови. Това важи и за бадемите с едно допълнително условие – максимални ползи от богатия им състав можем да извлечем, ако преди консумация ги накиснем за няколко часа във вода.

Суровите бадеми имат високо съдържание на диетични фибри, омега-3 ненаситени мастни киселини и белтъчини. Богати са на витамин Е и витамин В2, както и на микроелементите манган, магнезий и желязо. Шепа сурови бадеми осигурява около 40-50% от препоръчителната дневна доза от тези витамини и минерали.

Автор на статията:
Анна Дантева
Сподели
фибри суперхрани витамин E  танини сурови бадеми
0 коментара
fallback