IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Масаж с вулканични камъни: Отпуска тялото и съзнанието

15 декември 2017 06 00

Кои са ползите от този по-нестандартен масаж?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Масажът с вулканични камъни често се означава и като стоунтерапия. Противно на представата, която имаме за масажите, този метод не само релаксира тялото и съзнанието, но носи и редица здравни ползи. Те произлизат от умелото съчетаване на чисто масажни техники и поставянето на нагорещени вулканични камъни върху определени точки по тялото.

Ползваните камъни са плоски и гладки, приготвени след фина обработка на базалтови вулканични скали. Те са подбрани неслучайно за техниката на масажа, защото са известни с огромния си потенциал да задържат топлината.

Вулканичните камъни се подгряват в гореща вода преди започване на масажа и се поставят върху специфични зони на тялото, най-често върху гърба по линията на гръбначния стълб, а също и върху корема, лицето, ръцете и краката. В някои случаи масажът се извършва директно с камъните, за да се осигури достигане до по-дълбоките мускулни влакна с по-малко натиск.

Паралелно с релаксацията на мускулатурата, стоунтерапията осигурява и няколко значителни физически и емоционални ползи.

Вижте кои са те на Puls.bg

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари