fallback

Печени или сурови – кои ядки са по-полезни?

22 December 2017 06:00

Печенето променя не само вкуса, но и структурата им

Снимка: Istock

Всички видове ядки са полезни и предлагат много по-здравословна алтернатива на бързите закуски в случаите, когато искаме бързо да заситим глада.

Ядките са богати на витамин Е, белтъчини, есенциални мастни киселини и фибри и осигуряват богато разнообразие от микроелементи и антиоксиданти.

Една от най-големите дилеми по отношение на ядките е свързана с нуждата да избираме дали да ги консумираме сурови или печени. Основно притеснение на много хора е доколко термичната обработка повлиява полезния състав на ядките и дали приятният им вкус след печене не идва за сметка на лишаване от част от важните им за здравето съставки.

Автор на статията:
Анна Дантева
Сподели
витамин е мастни киселини печени ядки сурови ядки оксидация
0 коментара
fallback