Тъмните кръгове под очите не са само от недоспиване. Те, както и други проблеми по кожата могат да ни кажат повече за нашето здравословно състояние, отколкото знаем. Това твърди д-р Сюзън Тейлър, професор по дерматология в Пенсилванския университет по медицина.

Кожните промени трябва да се наблюдават внимателно, защото може да ни подсказват, че имаме някакъв проблем, обяснява специалистът пред Today.

Изтъняване на веждите

Много жени си правят веждите все по-тънки, но това се дължи на скубане. Ако се появи изтъняване без намеса на козметик, тогава притежателят им може да има сериозен проблем. Изтъняването може да се дължи на промени в щитовидната жлеза, особено на понижената ѝ функция или така наречения хипотиреоидизъм.

Трябва да се провери и за други симптоми, които да наведат на проблем със щитовидната жлеза. Например, хората с хипотиреоидизъм се чувстват уморени, по-мудни са и често им е студено. Освен това кожата им е суха (по-суха от нормалното за зимата), имат запек, проблем с червата, казва д-р Тейлър. И съветва при подобни симптоми да посетим ендокринолог, който ще ни види на ехограф.

Повече по темата може да научите на Puls.bg