IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какви са ползите от масажа на главата?

5 февруари 2018 06 00

Как той ни помага?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

След всеки тежък работен ден ни е нужно да се разтоварим от напрежението. Един от ефикасните начини за това е масаж на главата. Чрез него ще забравим за проблемите в офиса, ще се отпуснем и избавим от негативната енергия.

Един хубав масаж на главата – дали със специално олио или без, може наистина да ни бъде полезен, стига да попаднем в правилните ръце или да се научим да го правим както трябва. Той може да подобри циркулацията на кръвта в тази част на тялото, да спомогне за здравето на косата.

Ето най-големите предимства от това да се приберем у дома и да си направим масаж на главата:

Помага при главоболие, мигрена, болки в гърба

Понякога стресът и умората могат да предизвикат главоболие и болка в гърба. Това се отразява на нашите ежедневни дейности и може да доведе до депресия. Затова масажът на главата, при който се натискат различни точки, може да свали напрежението и дискомфорта в тялото. Определени движения на ръцете върху главата подобряват циркулацията на кръвта към всяка част на тялото и ни правят значително по-спокойни.

Подобрява растежа на косъма

Ако искаме дълга, здрава и красива коса, хубавият масаж на главата може да ни помогне. Той подобрява притока на кислород към скалпа и корените на косата, като прави космените фоликули по-здрави.

Още за ползите от масажа на глава можете да прочетете в Puls.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари